ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Λευκή Ρεβιθάδα με Χοιρινό

Το κρέας σε συνδυασμό με τα όσπρια φτιάχνει μερικά από τα νοστιμότερα πιάτα του κρύου καιρού.

ΛΕΥΚΗ ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ

Υλικά

1 ποτήρι του νερού ρεβίθια

1 δαφνόφυλλο

600 γρ. χοιρινό από οποιοδήποτε κομμάτι, σε μικρές μερίδες

1 ποτηράκι λευκό κρασί

1 κεσεδάκι γιαούρτι παραδοσιακό (πρόβειο ή κατσικίσιο)

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 κ.σ. ξερό δυόσμο

1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αποβραδίς μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό (δεν χρειάζεται να προσθέσουμε σόδα).

Τα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό μαζί με το δαφνόφυλλο μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε.

Σε μια φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν και να μελώσουν. Ρίχνουμε το κρέας και το γυρίζουμε να ροδίσει ελαφρά από όλες τις μεριές. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας.

Ρίχνουμε στο κρέας και τα ρεβίθια και μαγειρεύουμε για άλλα 10'.

Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το γιαούρτι με 3 κ.σ. νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Ζεσταίνουμε σε μπρίκι το βούτυρο μαζί με τον δυόσμο και την πάπρικα και περιχύνουμε το φαγητό.

Επίσης...

Τάρτα με Κιμά και Κρούστα Γιαουρτιού

Αν φτιάξετε μακαρόνια με κιμά, βάλτε λίγο κιμά παραπάνω, για να φτιάξετε μετά αυτή την υπέροχη τάρτα.

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.

Ένα Αλλιώτικο Παστίτσιο

Η συνταγή για ένα εναλλακτικό παστίτσιο.

Τραγανές Αβγοκροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις αβγοκροκέτες με κιμά.