ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Το Πιλάφι με Μοσχαράκι της Γιαγιάς

Ένα καταπληκτικό πιλάφι, που γίνεται πιο νόστιμο ακόμα και από το κρέας.

ΤΟ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

Υλικά

1 κιλό μοσχαράκι (χτένι ή ελιά) σε μεγάλες μπουκιές

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

10 κρεμμυδάκια του στιφάδου

1 πράσινη πιπεριά σε μεγάλες μπουκιές

1 δαφνόφυλλο

3 ώριμες ντομάτες περασμένες από το μούλτι

1 κ.γλ. ζάχαρη

⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

αλάτι, πιπέρι

Για το πιλάφι

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φλιτζ. του καφέ κριθαράκι

1 ποτήρι ρύζι καρολίνα

χυμό από ½ λεμόνι

2 γαρίφαλα

2 ποτήρια νερό

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μελώσει, μαζί με τα κρεμμυδάκια του στιφάδου, που θέλουμε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το κρέας, το σκόρδο και την πιπεριά μαζί με το δαφνόφυλλο.

Σοτάρουμε για άλλο 1', αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με την ντομάτα και τη ζάχαρη.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας και να μείνει με τη σαλτσούλα του.

Ετοιμάζουμε το πιλάφι ως εξής: Σε μια αντικολλητική κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κριθαράκι, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρει καφετί χρώμα. Ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον χυμό λεμονιού, τα γαρίφαλα και το νερό.

Μόλις πάρει βράση το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το ρύζι να μαλακώσει και να απορροφήσει το νερό.

Όταν μαλακώσει, σβήνουμε το μάτι, σκεπάζουμε το ρύζι με μια πετσέτα της κουζίνας, από πάνω βάζουμε και το καπάκι της κατσαρόλας και το αφήνουμε για 20' περίπου.

Σερβίρουμε το πιλάφι και πάνω του το κρέας με τη σάλτσα.

Επίσης...

Τάρτα με Κιμά και Κρούστα Γιαουρτιού

Αν φτιάξετε μακαρόνια με κιμά, βάλτε λίγο κιμά παραπάνω, για να φτιάξετε μετά αυτή την υπέροχη τάρτα.

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.

Ένα Αλλιώτικο Παστίτσιο

Η συνταγή για ένα εναλλακτικό παστίτσιο.

Τραγανές Αβγοκροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις αβγοκροκέτες με κιμά.