Follow us

Το Πιλάφι με Μοσχαράκι της Γιαγιάς

Ένα καταπληκτικό πιλάφι, που γίνεται πιο νόστιμο ακόμα και από το κρέας.

ΤΟ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

Υλικά

1 κιλό μοσχαράκι (χτένι ή ελιά) σε μεγάλες μπουκιές

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

10 κρεμμυδάκια του στιφάδου

1 πράσινη πιπεριά σε μεγάλες μπουκιές

1 δαφνόφυλλο

3 ώριμες ντομάτες περασμένες από το μούλτι

1 κ.γλ. ζάχαρη

⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

αλάτι, πιπέρι

Για το πιλάφι

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φλιτζ. του καφέ κριθαράκι

1 ποτήρι ρύζι καρολίνα

χυμό από ½ λεμόνι

2 γαρίφαλα

2 ποτήρια νερό

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μελώσει, μαζί με τα κρεμμυδάκια του στιφάδου, που θέλουμε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το κρέας, το σκόρδο και την πιπεριά μαζί με το δαφνόφυλλο.

Σοτάρουμε για άλλο 1', αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με την ντομάτα και τη ζάχαρη.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας και να μείνει με τη σαλτσούλα του.

Ετοιμάζουμε το πιλάφι ως εξής: Σε μια αντικολλητική κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κριθαράκι, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρει καφετί χρώμα. Ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον χυμό λεμονιού, τα γαρίφαλα και το νερό.

Μόλις πάρει βράση το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το ρύζι να μαλακώσει και να απορροφήσει το νερό.

Όταν μαλακώσει, σβήνουμε το μάτι, σκεπάζουμε το ρύζι με μια πετσέτα της κουζίνας, από πάνω βάζουμε και το καπάκι της κατσαρόλας και το αφήνουμε για 20' περίπου.

Σερβίρουμε το πιλάφι και πάνω του το κρέας με τη σάλτσα.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.