ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Η Τηγανιά του Vegan

Όλες οι τηγανιές έχουν τη χάρη τους, αλλά αυτή με λαχανικά είναι υπέροχη.

ΤΗΓΑΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΓΚΑΝ

Υλικά

2 μελιτζάνες φλάσκες σε μεγάλες μπουκιές

2 μέτρια κολοκυθάκια σε χοντρές ροδέλες

1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο

1 μεγάλη ώριμη ντομάτα σε κυβάκια

1 σφηνάκι ούζο

5-6 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. ρίγανη ή θυμάρι

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.

Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθεί και να ροδίσει ελαφρά το κρεμμύδι: αυτή η διαδικασία θέλει υπομονή, γιατί δίνει όλη τη γλύκα του φαγητού.

Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες και αλατοπιπερώνουμε (τα λαχανικά είναι ενδεικτικά, αλλά μπορείτε να βάλετε πραγματικά ό,τι έχει το ψυγείο).

Ανακατεύουμε συχνά, μέχρι να μαγειρευτούν. Προσοχή μόνο να μην παραψηθούν και διαλυθούν!

Ρίχνουμε το μίγμα μπαχαρικών και ανακατεύουμε προσεκτικά. Σβήνουμε με το ούζο και την ντομάτα.

Αφήνουμε το ούζο να εξατμιστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5' περίπου την ντομάτα, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της.

Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Tip

Πολλές φορές αντικαθιστώ την ντομάτα με ντοματίνια σε ροδελίτσες. Κατεβάζουν λιγότερα υγρά και δίνουν μια ευχάριστη γλύκα στο αποτέλεσμα.

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.