ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τυρόπιτα στο Τηγάνι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα στο τηγάνι.

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Υλικά

Υλικά για 4 μεγάλα κομμάτια

3 χωριάτικα φύλλα κομμένα στη μέση

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

200 γρ. φέτα σπασμένη

Εκτέλεση

Σε ένα μέτριο τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι. Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και απλώνουμε πατσαβουριαστά στον πάτο τα μισά φύλλα. Με ένα πινέλο τα αλείφουμε γενναιόδωρα με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η κάτω επιφάνεια.

Προσοχή στη φωτιά! Να μην παρακάψει το τηγάνι, γιατί το φύλλο θα καεί, παραμένοντας άψητο από μέσα. Η μέτρια φωτιά και ο συνεχής έλεγχος θα ψήσουν ιδανικά την πίτα μας. Μόλις ροδίσει το κάτω μέρος, με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου, όπως κάνουμε με την ομελέτα, γυρίζουμε το φύλλο από την άλλη πλευρά.

Όσο ψήνεται τώρα το άψητο κάτω μέρος, απλώνουμε στο επάνω τη φέτα χοντροσπασμένη. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, πατσαβουριαστά και αλειμμένα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Ελέγχουμε αν ρόδισε η κάτω επιφάνεια. Όταν ροδίσει, την αναποδογυρίζουμε και πάλι με το πιάτο, ώστε να ψηθεί και η τελική επιφάνεια του φύλλου. Η όλη διαδικασία διαρκεί 10'.

Σερβίρουμε την πίτα ζεστή!

Tip

Αν θέλουμε, προσθέτουμε ντοματίνια ψιλοκομμένα, οποιοδήποτε μυρωδικό, όπως ρίγανη ή θυμάρι, ή και οποιοδήποτε αλλαντικό. Γίνεται και με κίτρινα τριμμένα τυριά.

Επίσης...

Τάρτα Σφολιάτα με 4 Τυριά

Η σφολιάτα με τα τυριά κάνουν την πιο καλή παρέα και όλοι λατρεύουμε τη γεύση του λιωμένου τυριού πάνω σε μια αφράτη, τραγανή σφολιάτα.

Σουφλέ με Γιαούρτι και Τυριά

Ή αλλιώς "το σουφλέ στο άψε σβήσε". Ένας νοστιμότατος τρόπος για να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.

Οι Τυρομπουκιές

Τρώγονται όλες τις ώρες μετά μανίας.

Το Απόλυτο Τυροπιτάκι χωρίς Φύλλο

Το τυροπιτάκι-λουκουμάς που κάνει το μαγικό "κρακ" πριν σε προσγειώσει στην πικάντικη νοστιμιά της φέτας και στη βελούδινη υφή από το γιαούρτι.

Το Σφουγγάτο της Κύθνου

Από τα νοστιμότερα τυροκροκετάκια της παράδοσης, χρυσαφένια σαν ήλιος, τραγανά και αφράτα συνάμα.

Πιτάκια Πανεύκολα με Χαλούμι και Δυόσμο

Το ψωμί του τοστ μπορεί πολύ τραγανά και νόστιμα να αντικαταστήσει το φύλλο σε ένα πιτάκι.

Μεσογειακό Ντιπ

Η συνταγή για ένα θαυμάσιο μεσογειακό ντιπ.

Πιτσάκι με Μυζήθρα και Pesto στο Πι και Φι

Πιτσάκια του μεζέ, μερακλίδικα, που δεν χρειάζονται ζύμη, αφού γίνονται με πίτες για σουβλάκι.

Η Τυροκαυτερή

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τυροκαυτερή.