ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Το Κανταΐφι των 5 Τυριών

Η συνταγή για το κανταΐφι των 5 τυριών

ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΤΩΝ 5 ΤΥΡΙΩΝ

Υλικά

1 πακέτο κανταΐφι

200 γρ. φέτα

100 γρ. ροκφόρ

100 γρ. κασέρι τριμμένο

50 γρ. πεκορίνο τριμμένο

150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο

5 αβγά

2 ποτήρια φρέσκο γάλα

150 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας

1 μικρή συσκευασία κρέμα γάλακτος

μοσχοκάρυδο, στη μύτη του κουταλιού

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Στον πάγκο της κουζίνας αφρατεύουμε το κανταΐφι, ξαίνοντάς το μέχρι να διαχωριστούν οι ίνες και να διπλασιαστεί σε όγκο.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα τυριά, λίγο από το γάλα, τα 2 αβγά, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Λιώνουμε το βούτυρο. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί. Παίρνουμε λωρίδες από το κανταΐφι, ακριβώς όπως κάνουμε και με τα γλυκά με κανταΐφι, τις απλώνουμε, τις γεμίζουμε με μίγμα τυριών και τις τυλίγουμε σε ρολό.

Τοποθετούμε τα κανταΐφια στο ταψί, κολλητά το ένα με το άλλο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα αβγά με το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα και περιχύνουμε ομοιόμορφα τα κανταΐφια (τα αβγά θέλουν πολύ καλό ανακάτεμα, διαφορετικά δίνουν άσχημη όψη στην πίτα).

Περιχύνουμε και με το υπόλοιπο βούτυρο, σκεπάζουμε το ταψί και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε τα κανταΐφια για περίπου 45', κατευθείαν μόλις τα βγάλουμε από το ψυγείο, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Tip

Σε έναν εναλλακτικό συνδυασμό, βάζουμε μυζήθρα, πεκορίνο, φέτα, γραβιέρα Κρήτης και Σαν Μιχάλη Σύρου.

Επίσης...

Τάρτα Σφολιάτα με 4 Τυριά

Η σφολιάτα με τα τυριά κάνουν την πιο καλή παρέα και όλοι λατρεύουμε τη γεύση του λιωμένου τυριού πάνω σε μια αφράτη, τραγανή σφολιάτα.

Σουφλέ με Γιαούρτι και Τυριά

Ή αλλιώς "το σουφλέ στο άψε σβήσε". Ένας νοστιμότατος τρόπος για να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.

Οι Τυρομπουκιές

Τρώγονται όλες τις ώρες μετά μανίας.

Το Απόλυτο Τυροπιτάκι χωρίς Φύλλο

Το τυροπιτάκι-λουκουμάς που κάνει το μαγικό "κρακ" πριν σε προσγειώσει στην πικάντικη νοστιμιά της φέτας και στη βελούδινη υφή από το γιαούρτι.

Το Σφουγγάτο της Κύθνου

Από τα νοστιμότερα τυροκροκετάκια της παράδοσης, χρυσαφένια σαν ήλιος, τραγανά και αφράτα συνάμα.

Πιτάκια Πανεύκολα με Χαλούμι και Δυόσμο

Το ψωμί του τοστ μπορεί πολύ τραγανά και νόστιμα να αντικαταστήσει το φύλλο σε ένα πιτάκι.

Μεσογειακό Ντιπ

Η συνταγή για ένα θαυμάσιο μεσογειακό ντιπ.

Πιτσάκι με Μυζήθρα και Pesto στο Πι και Φι

Πιτσάκια του μεζέ, μερακλίδικα, που δεν χρειάζονται ζύμη, αφού γίνονται με πίτες για σουβλάκι.

Η Τυροκαυτερή

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τυροκαυτερή.