ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τυρόπιτα στο Πι και Φι

Η συνταγή για μία νόστιμη και γρήγορη τυρόπιτα.

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΟ ΠΙ ΚΑΙ ΦΙ

Υλικά

3 αβγά

1 φλιτζ. γάλα

2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 κ.σ. βούτυρο αγελάδος που έχει μαλακώσει

2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό

350 γρ. χαλούμι τριμμένο

350 γρ. μοτσαρέλα για πίτσα τριμμένη

1 μικρό ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Λαδώνουμε γενναιόδωρα ένα μεγάλο και χαμηλό ταψί ή το ρηχό ταψί του φούρνου και, μόλις ζεσταθεί ο φούρνος, το βάζουμε μέσα άδειο, να κάψει.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αβγά. Προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το βούτυρο, το χαλούμι, τη μοτσαρέλα, αλάτι, πιπέρι και τον δυόσμο και ανακατεύουμε με πιρούνι μέχρι να πάρουμε έναν ομοιογενή χυλό.

Προσεκτικά βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και απλώνουμε το μίγμα μας, που πρέπει να βγει πολύ λεπτό, γύρω στο 1½ εκ. ύψος.

Ραντίζουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 30' περίπου ή μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.

Tip

Αλλάζοντας τα τυριά, θα πετύχουμε διαφορετική γεύση: δοκιμάστε φέτα με γκούντα, κεφαλοτύρι με φέτα, μοτσαρέλα με φέτα ή πεκορίνο με γραβιέρα.

Επίσης...

Τάρτα Σφολιάτα με 4 Τυριά

Η σφολιάτα με τα τυριά κάνουν την πιο καλή παρέα και όλοι λατρεύουμε τη γεύση του λιωμένου τυριού πάνω σε μια αφράτη, τραγανή σφολιάτα.

Σουφλέ με Γιαούρτι και Τυριά

Ή αλλιώς "το σουφλέ στο άψε σβήσε". Ένας νοστιμότατος τρόπος για να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.

Οι Τυρομπουκιές

Τρώγονται όλες τις ώρες μετά μανίας.

Το Απόλυτο Τυροπιτάκι χωρίς Φύλλο

Το τυροπιτάκι-λουκουμάς που κάνει το μαγικό "κρακ" πριν σε προσγειώσει στην πικάντικη νοστιμιά της φέτας και στη βελούδινη υφή από το γιαούρτι.

Το Σφουγγάτο της Κύθνου

Από τα νοστιμότερα τυροκροκετάκια της παράδοσης, χρυσαφένια σαν ήλιος, τραγανά και αφράτα συνάμα.

Πιτάκια Πανεύκολα με Χαλούμι και Δυόσμο

Το ψωμί του τοστ μπορεί πολύ τραγανά και νόστιμα να αντικαταστήσει το φύλλο σε ένα πιτάκι.

Μεσογειακό Ντιπ

Η συνταγή για ένα θαυμάσιο μεσογειακό ντιπ.

Πιτσάκι με Μυζήθρα και Pesto στο Πι και Φι

Πιτσάκια του μεζέ, μερακλίδικα, που δεν χρειάζονται ζύμη, αφού γίνονται με πίτες για σουβλάκι.

Η Τυροκαυτερή

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τυροκαυτερή.