ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τυρόπιτα με 4 Τυριά

Πώς θα φτιάξετε τυρόπιτα με 4 τυριά.

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ 4 ΤΥΡΙΑ

Υλικά

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο

250 γρ. τσένταρ τριμμένο

200 γρ. γκοργκοντζόλα σε μικρά κομματάκια

300 γρ. τυρί κρέμα

350 γρ. φέτα τρίμμα

1 φλιτζ. γάλα εβαπορέ

4 αβγά

1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά

πιπέρι

ελαιόλαδο για το ταψί και το φύλλο

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αβγά.

Προσθέτουμε το τσένταρ, τη γκοργκοντζόλα, το τυρί κρέμα και το εβαπορέ και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε και τη φέτα, το πιπέρι και την πάπρικα και ανακατεύουμε απαλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα πατσαβουριαστά, φροντίζοντας να τα λαδώσουμε ένα ένα χωριστά. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση.

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας γενναιόδωρα το καθένα.

Τυλίγουμε τις άκρες σε κόθρο.

Ραντίζουμε την πίτα με λίγο νερό, τη χαράζουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε για 50' περίπου, μέχρι να ροδίσει ωραία το φύλλο.

Tip

Αντί για γκοργκοντζόλα, βάζουμε μπλε τυρί. Το έτοιμο χωριάτικο φύλλο θέλει πολύ λάδι, αλλιώς βγαίνει σαν χαρτί. Να μην το τσιγκουνευτείτε.

Επίσης...

Τάρτα Σφολιάτα με 4 Τυριά

Η σφολιάτα με τα τυριά κάνουν την πιο καλή παρέα και όλοι λατρεύουμε τη γεύση του λιωμένου τυριού πάνω σε μια αφράτη, τραγανή σφολιάτα.

Σουφλέ με Γιαούρτι και Τυριά

Ή αλλιώς "το σουφλέ στο άψε σβήσε". Ένας νοστιμότατος τρόπος για να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.

Οι Τυρομπουκιές

Τρώγονται όλες τις ώρες μετά μανίας.

Το Απόλυτο Τυροπιτάκι χωρίς Φύλλο

Το τυροπιτάκι-λουκουμάς που κάνει το μαγικό "κρακ" πριν σε προσγειώσει στην πικάντικη νοστιμιά της φέτας και στη βελούδινη υφή από το γιαούρτι.

Το Σφουγγάτο της Κύθνου

Από τα νοστιμότερα τυροκροκετάκια της παράδοσης, χρυσαφένια σαν ήλιος, τραγανά και αφράτα συνάμα.

Πιτάκια Πανεύκολα με Χαλούμι και Δυόσμο

Το ψωμί του τοστ μπορεί πολύ τραγανά και νόστιμα να αντικαταστήσει το φύλλο σε ένα πιτάκι.

Μεσογειακό Ντιπ

Η συνταγή για ένα θαυμάσιο μεσογειακό ντιπ.

Πιτσάκι με Μυζήθρα και Pesto στο Πι και Φι

Πιτσάκια του μεζέ, μερακλίδικα, που δεν χρειάζονται ζύμη, αφού γίνονται με πίτες για σουβλάκι.

Η Τυροκαυτερή

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τυροκαυτερή.