ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σφολιάτα με Μυζήθρα και Μπλε Τυρί

Πώς θα φτιάξεις μία σφολιάτα με μυζήθρα και μπλε τυρί.

ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΥΖΗΘΡΑ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας

2 αβγά

3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

200 γρ. μυζήθρα σπασμένη

100 γρ. μπλε τυρί σπασμένο

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μυζήθρα, το μπλε τυρί και το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί στο μέγεθος του φύλλου της σφολιάτας. Απλώνουμε στον πάτο το πρώτο φύλλο σφολιάτας, κρύο, από το ψυγείο. Μοιράζουμε πάνω του τη γέμιση.

Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και ενώνουμε καλά τις άκρες.

Βουτυρώνουμε την επιφάνεια και με ένα πιρούνι τρυπάμε το φύλλο σε αρκετά σημεία.

Ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η σφολιάτα, για 30' περίπου.

Την τρώμε καυτή, μόλις βγει από τον φούρνο, παρέα με ένα κρύο λευκό κρασί.

Tip

Η ιταλική γκοργκοντζόλα κάνει ακόμα πιο κρεμώδη και υπέροχη αυτή την πίτα, αντί για το μπλε τυρί.

Επίσης...

Τάρτα Σφολιάτα με 4 Τυριά

Η σφολιάτα με τα τυριά κάνουν την πιο καλή παρέα και όλοι λατρεύουμε τη γεύση του λιωμένου τυριού πάνω σε μια αφράτη, τραγανή σφολιάτα.

Σουφλέ με Γιαούρτι και Τυριά

Ή αλλιώς "το σουφλέ στο άψε σβήσε". Ένας νοστιμότατος τρόπος για να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.

Οι Τυρομπουκιές

Τρώγονται όλες τις ώρες μετά μανίας.

Το Απόλυτο Τυροπιτάκι χωρίς Φύλλο

Το τυροπιτάκι-λουκουμάς που κάνει το μαγικό "κρακ" πριν σε προσγειώσει στην πικάντικη νοστιμιά της φέτας και στη βελούδινη υφή από το γιαούρτι.

Το Σφουγγάτο της Κύθνου

Από τα νοστιμότερα τυροκροκετάκια της παράδοσης, χρυσαφένια σαν ήλιος, τραγανά και αφράτα συνάμα.

Πιτάκια Πανεύκολα με Χαλούμι και Δυόσμο

Το ψωμί του τοστ μπορεί πολύ τραγανά και νόστιμα να αντικαταστήσει το φύλλο σε ένα πιτάκι.

Μεσογειακό Ντιπ

Η συνταγή για ένα θαυμάσιο μεσογειακό ντιπ.

Πιτσάκι με Μυζήθρα και Pesto στο Πι και Φι

Πιτσάκια του μεζέ, μερακλίδικα, που δεν χρειάζονται ζύμη, αφού γίνονται με πίτες για σουβλάκι.

Η Τυροκαυτερή

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τυροκαυτερή.