ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κοτσίδα με Παρμεζάνα και Κεφαλογραβιέρα

Η συνταγή για μία κοτσίδα με παρμεζάνα και κεφαλογραβιέρα.

ΚΟΤΣΙΔΑ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

Υλικά

1 ποτήρι χλιαρό νερό

1 συσκευασία φρέσκια μαγιά

600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γλ. αλάτι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

250 γρ. παρμεζάνα

250 γρ. κεφαλογραβιέρα

1 κρόκο αβγού

σουσάμι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και την προσθέτουμε στο αλεύρι μαζί με το υπόλοιπο νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να πάρουμε μια απαλή ζύμη, που να κολλάει λίγο στα δάχτυλα.

Ανάλογα με τον καιρό και το αλεύρι, μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω νερό.

Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 με 1½ ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Μόλις φουσκώσει η ζύμη, αλευρώνουμε τον πάγκο μας και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο.

Απλώνουμε από πάνω τα τυριά και τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε το ρολό κάθετα στα δύο και πλέκουμε κοτσίδα με τις δύο λωρίδες.

Στρώνουμε με χαρτί ένα ρηχό ταψάκι και μεταφέρουμε εδώ την κοτσίδα μας.

Χτυπάμε τον κρόκο με 1 κ.γλ. νερό και αλείφουμε την πίτα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 30'-40', μέχρι να ροδίσει ωραία.

Tip

Αν βάλουμε μαγιά σε σκόνη, θα χρειαστούμε 2 φακελάκια. Στα τυριά μπορούμε να συνδυάσουμε και φέτα με κεφαλοτύρι.

Επίσης...

Τάρτα Σφολιάτα με 4 Τυριά

Η σφολιάτα με τα τυριά κάνουν την πιο καλή παρέα και όλοι λατρεύουμε τη γεύση του λιωμένου τυριού πάνω σε μια αφράτη, τραγανή σφολιάτα.

Σουφλέ με Γιαούρτι και Τυριά

Ή αλλιώς "το σουφλέ στο άψε σβήσε". Ένας νοστιμότατος τρόπος για να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.

Οι Τυρομπουκιές

Τρώγονται όλες τις ώρες μετά μανίας.

Το Απόλυτο Τυροπιτάκι χωρίς Φύλλο

Το τυροπιτάκι-λουκουμάς που κάνει το μαγικό "κρακ" πριν σε προσγειώσει στην πικάντικη νοστιμιά της φέτας και στη βελούδινη υφή από το γιαούρτι.

Το Σφουγγάτο της Κύθνου

Από τα νοστιμότερα τυροκροκετάκια της παράδοσης, χρυσαφένια σαν ήλιος, τραγανά και αφράτα συνάμα.

Πιτάκια Πανεύκολα με Χαλούμι και Δυόσμο

Το ψωμί του τοστ μπορεί πολύ τραγανά και νόστιμα να αντικαταστήσει το φύλλο σε ένα πιτάκι.

Μεσογειακό Ντιπ

Η συνταγή για ένα θαυμάσιο μεσογειακό ντιπ.

Πιτσάκι με Μυζήθρα και Pesto στο Πι και Φι

Πιτσάκια του μεζέ, μερακλίδικα, που δεν χρειάζονται ζύμη, αφού γίνονται με πίτες για σουβλάκι.

Η Τυροκαυτερή

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τυροκαυτερή.