ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κασερόπιτα με Κανταΐφι

Πώς θα φτιάξεις κασερόπιτα με κανταΐφι.

ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΝΤΑΙΦΙ

Υλικά

500 γρ. κανταΐφι

600 γρ. κασέρι τριμμένο

600 γρ. γλυκιά γραβιέρα τριμμένη

5 αβγά

½ λίτρο φρέσκο γάλα

100 γρ. βούτυρο αγελάδος σε κυβάκια

βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κασέρι με τη γραβιέρα.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί περίπου 30x40 εκ.

Στον πάγκο της κουζίνας αφρατεύουμε το κανταΐφι, μέχρι να διαχωριστούν καλά οι ίνες του και να διπλασιαστεί σε όγκο.

Στρώνουμε το μισό στο ταψί. Σκορπίζουμε πάνω του μερικά μικρά κυβάκια βούτυρο. Απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω του τα τυριά.

Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι και περιχύνουμε ομοιόμορφα την πίτα με το μίγμα από γάλα και αβγά. Μοιράζουμε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα κυβάκια βούτυρο.

Σκεπάζουμε την πίτα με μεβράνη κουζίνας και την αφήνουμε στο ψυγείο από 2 έως 12 ώρες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Ψήνουμε την πίτα για 45' περίπου ή μέχρι να ροδίσει ωραία το κανταΐφι.

Tip

Μπορούμε να προσθέσουμε ½ κ.γλ. τριμμένο κόλιανδρο ξερό. Να την κάνετε με αληθινό βούτυρο, γίδινο ή αγελάδος, γιατί αυτό κάνει τη διαφορά και της δίνει υπέροχο άρωμα.

Επίσης...

Τάρτα Σφολιάτα με 4 Τυριά

Η σφολιάτα με τα τυριά κάνουν την πιο καλή παρέα και όλοι λατρεύουμε τη γεύση του λιωμένου τυριού πάνω σε μια αφράτη, τραγανή σφολιάτα.

Σουφλέ με Γιαούρτι και Τυριά

Ή αλλιώς "το σουφλέ στο άψε σβήσε". Ένας νοστιμότατος τρόπος για να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.

Οι Τυρομπουκιές

Τρώγονται όλες τις ώρες μετά μανίας.

Το Απόλυτο Τυροπιτάκι χωρίς Φύλλο

Το τυροπιτάκι-λουκουμάς που κάνει το μαγικό "κρακ" πριν σε προσγειώσει στην πικάντικη νοστιμιά της φέτας και στη βελούδινη υφή από το γιαούρτι.

Το Σφουγγάτο της Κύθνου

Από τα νοστιμότερα τυροκροκετάκια της παράδοσης, χρυσαφένια σαν ήλιος, τραγανά και αφράτα συνάμα.

Πιτάκια Πανεύκολα με Χαλούμι και Δυόσμο

Το ψωμί του τοστ μπορεί πολύ τραγανά και νόστιμα να αντικαταστήσει το φύλλο σε ένα πιτάκι.

Μεσογειακό Ντιπ

Η συνταγή για ένα θαυμάσιο μεσογειακό ντιπ.

Πιτσάκι με Μυζήθρα και Pesto στο Πι και Φι

Πιτσάκια του μεζέ, μερακλίδικα, που δεν χρειάζονται ζύμη, αφού γίνονται με πίτες για σουβλάκι.

Η Τυροκαυτερή

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τυροκαυτερή.