ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αλλιώτικο Κέικ, με Σύκα και Μπλε τυρί

Η συνταγή για ένα αλλιώτικο κέικ, με σύκα και μπλε τυρί.

ΚΕΙΚ ΣΥΚΑ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

Υλικά

6 αβγά

350 γρ. βούτυρο αγελάδος

50 γρ. ζάχαρη καστανή

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γλ. μπέικιν

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

120 γρ. ξερά σύκα ψιλοκομμένα

100 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα

150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

150 γρ. μπλε τυρί σπασμένο σε κομματάκια

λίγο βούτυρο για τη φόρμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.

Βουτυρώνουμε την κλασική φόρμα του κέικ με την τρύπα στη μέση ή τη στρώνουμε με βρεγμένο χαρτί ψησίματος.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και στη συνέχεια ενσωματώνουμε ένα ένα τα αβγά.

Προσθέτουμε το μπέικιν, το θυμάρι και λίγο λίγο το αλεύρι, χτυπώντας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.

Αφήνουμε το μίξερ και με κουτάλι ή σπάτουλα ενσωματώνουμε τα σύκα, τα καρύδια, το κεφαλοτύρι και το μπλε τυρί.

Μεταφέρουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50' περίπου ή μέχρι να βγει στεγνό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε για δοκιμή.

Tip

Αντί για καρύδια, μπορούμε να βάλουμε φουντούκια, που ταιριάζουν επίσης πολύ.

Επίσης...

Τάρτα Σφολιάτα με 4 Τυριά

Η σφολιάτα με τα τυριά κάνουν την πιο καλή παρέα και όλοι λατρεύουμε τη γεύση του λιωμένου τυριού πάνω σε μια αφράτη, τραγανή σφολιάτα.

Σουφλέ με Γιαούρτι και Τυριά

Ή αλλιώς "το σουφλέ στο άψε σβήσε". Ένας νοστιμότατος τρόπος για να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.

Οι Τυρομπουκιές

Τρώγονται όλες τις ώρες μετά μανίας.

Το Απόλυτο Τυροπιτάκι χωρίς Φύλλο

Το τυροπιτάκι-λουκουμάς που κάνει το μαγικό "κρακ" πριν σε προσγειώσει στην πικάντικη νοστιμιά της φέτας και στη βελούδινη υφή από το γιαούρτι.

Το Σφουγγάτο της Κύθνου

Από τα νοστιμότερα τυροκροκετάκια της παράδοσης, χρυσαφένια σαν ήλιος, τραγανά και αφράτα συνάμα.

Πιτάκια Πανεύκολα με Χαλούμι και Δυόσμο

Το ψωμί του τοστ μπορεί πολύ τραγανά και νόστιμα να αντικαταστήσει το φύλλο σε ένα πιτάκι.

Μεσογειακό Ντιπ

Η συνταγή για ένα θαυμάσιο μεσογειακό ντιπ.

Πιτσάκι με Μυζήθρα και Pesto στο Πι και Φι

Πιτσάκια του μεζέ, μερακλίδικα, που δεν χρειάζονται ζύμη, αφού γίνονται με πίτες για σουβλάκι.

Η Τυροκαυτερή

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τυροκαυτερή.