ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αλλιώτικο Κέικ, με Σύκα και Μπλε τυρί

Η συνταγή για ένα αλλιώτικο κέικ, με σύκα και μπλε τυρί.

ΚΕΙΚ ΣΥΚΑ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

Υλικά

6 αβγά

350 γρ. βούτυρο αγελάδος

50 γρ. ζάχαρη καστανή

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γλ. μπέικιν

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

120 γρ. ξερά σύκα ψιλοκομμένα

100 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα

150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

150 γρ. μπλε τυρί σπασμένο σε κομματάκια

λίγο βούτυρο για τη φόρμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.

Βουτυρώνουμε την κλασική φόρμα του κέικ με την τρύπα στη μέση ή τη στρώνουμε με βρεγμένο χαρτί ψησίματος.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και στη συνέχεια ενσωματώνουμε ένα ένα τα αβγά.

Προσθέτουμε το μπέικιν, το θυμάρι και λίγο λίγο το αλεύρι, χτυπώντας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.

Αφήνουμε το μίξερ και με κουτάλι ή σπάτουλα ενσωματώνουμε τα σύκα, τα καρύδια, το κεφαλοτύρι και το μπλε τυρί.

Μεταφέρουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50' περίπου ή μέχρι να βγει στεγνό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε για δοκιμή.

Tip

Αντί για καρύδια, μπορούμε να βάλουμε φουντούκια, που ταιριάζουν επίσης πολύ.

Επίσης...

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.

Η Στριφτή Τυρόπιτα

Ξεχωρίζει για την εμφάνισή της, που όμως επηρεάζει και τη γεύση της: στριφτά λεπτά ρολάκια, που κάνουν την πιο τραγανή πίτα.

Τυρόπιτα με Κίτρινα Τυριά

Την παραδοσιακή τυρόπιτα την έχουμε συνηθίσει με φέτα. Μπορεί όμως να γίνει και με διαφορετικά κίτρινα τυριά.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.