ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πατάτες Γεμιστές με Πιπεριές

Πώς θα φτιάξεις πατάτες γεμιστές με πιπεριές.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Υλικά

•5 μέτριες πατάτες

•2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες

•2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες

•200 γρ. μανιτάρι ψιλοκομμένο

•8 φέτες μπέικον

•1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό

•250 γρ. κρέμα γάλακτος

•200 γρ. κίτρινο τυρί

•200 γρ. ανθότυρο

•1 αυγό χτυπημένο

•πιπέρι

•αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση (ώστε να δημιουργηθούν 2 κομμάτια σαν βαρκούλες) και τις αδειάζουμε εσωτερικά με κουτάλι ή με το ειδικό εργαλείο (σαν βαθύ μικρό κουτάλι).

Λαδώνουμε ένα ταψάκι και εκεί μέσα τις ψήνουμε για 20 λεπτά ώστε να μαλακώσουν ελάχιστα. Καθώς ψήνονται ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Σοτάρουμε σε τηγάνι βαθύ με πολύ λίγο λαδάκι αρχικά τις πιπεριές, μετά τα μανιτάρια και το μπέικον.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν πήξει εντελώς το μείγμα και μετά από 4-5 λεπτά αφού κρυώσει λιγάκι ρίχνουμε τα τυριά, το αυγό και αλατοπιπερώνουμε (ελάχιστο αλάτι γιατί το μπέικον και το τυρί είναι αλμυρά).

Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί και γεμίζουμε τις πατάτες στο κενό τους.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες στους 175 βαθμούς.

Επίσης...

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.

Σουφλέ με Καρότο και Πορτοκάλι

Φινετσάτο και αέρινο, αξίζει να το φας μόλις βγει από τον φούρνο, πριν ξεφουσκώσει.

Η Ντοματόσουπα

Ταιριάζει το δροσερό και το ζεστό με το μαγικό άρωμα της ντομάτας.

Πουρές Φούρνου με Λαχανικά

Η συνταγή για πουρέ φούρνου με λαχανικά.

Η Καλύτερη Σάλτσα Ντομάτα σε Βαζάκι

Η σύγχρονη σάλτσα μπορεί να γίνει σε κάθε κουζίνα, ελαφριά και μυρωδάτη, για να δώσει το άρωμα του ήλιου στα μαγειρέματα του χειμώνα.

Κολοκυθάκια-Βαρκούλες Γεμιστά με Κιμά

Μια παραλλαγή στα κολοκυθάκια-παπουτσάκια, τόσο ελαφριά και νόστιμη, που μπορείς χωρίς πρόβλημα να φας ολόκληρο το ταψί.