Follow us

Πίτα με Μοσχαράκι και Γραβιέρα

Η συνταγή για πίτα με μοσχαράκι και γραβιέρα.

ΠΙΤΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

Υλικά

•2 κιλά μοσχαράκι σε μικρά κομμάτια

•1 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια

•700 γρ. Γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια

•1 κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια

•1 κουτί ντομάτα κονκασέ

•½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

•αλάτι, πιπέρι, κανέλα

•1 ποτηράκι του κρασιού λάδι

•1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

•2 σπιτικά φύλλα γιαουρτιού

Εκτέλεση

Ανάβω τον φούρνο στους 180°C.

Βάζω λάδι στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί σοτάρω το κρεμμύδι και το κρέας για 5 - 6 λεπτά.

Σβήνω με το κονιάκ και προσθέτω την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και νερό.

Αφήνω να βράσει το κρέας.

Τηγανίζω τις μελιτζάνες σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι, και τις βάζω στο κρέας, που έχει βράσει.

Βάζω και τον δυόσμο, αφήνω να πάρουν 2 - 3 βράσεις και σβήνω τη φωτιά.

Αφήνω το μίγμα λίγο να κρυώσει και προσθέτω τη γραβιέρα.

Λαδώνω ένα ταψί, στρώνω το ένα φύλλο και από πάνω απλώνω το μίγμα.

Σκεπάζω με το άλλο φύλλο, κόβω την πίτα, την τρυπάω σε διάφορα μέρη, τη λαδώνω με λίγο λάδι και τη βάζω να ψηθεί γύρω στα 40 - 45 λεπτά.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.