Follow us

Μοσχαράκι με Ροδάκινα ή Βερίκοκα

Η συνταγή για μοσχαράκι με ροδάκινα ή βερίκοκα.

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ Ή ΒΕΡΙΚΟΚΑ

Υλικά

•1.500 γρ. μοσχάρι σε κομμάτια μεγέθους καρυδιού

•1.000 γρ. πατατάκια

•500 γρ. ροδάκινα ή βερίκοκα

•1 ποτηράκι λάδι

•1 ποτηράκι κρασί άσπρο

•1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες

•2 - 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

•2 πράσινες πιπεριές κέρατο χοντροκομμένες

•αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

Εκτέλεση

Τσιγαρίζω στο λάδι το σκόρδο και το κρέας για 3 - 4 λεπτά.

Σβήνω με το κρασί, προσθέτω τις ντομάτες, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και νερό και αφήνω το φαγητό να βράσει.

Όταν βράσει το κρέας, προσθέτω τα πατατάκια και λίγο νερό ακόμα και αφήνω να βράσουν και τα πατατάκια.

Όταν έχει πιει το φαγητό το ζουμί του και έχει χυλώσει, προσθέτω και τα ροδάκινα, κομμένα στα τέσσερα.

Τα αφήνω να πάρουν 2 - 3 βράσεις, κουνώντας την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το φαγητό, και σβήνω τη φωτιά.

Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.