Follow us

Λαχανοντολμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λαχανοντολμάδες.

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ

Υλικά

• 1 λάχανο μέτριο

• 500 γρ. κιμά (μισό μοσχαρίσιο, μισό χοιρινό)

• 200 γρ. ρύζι

• 3 ξερά κρεμμύδια τριμμένα

• 5 - 6 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

• 100 γρ. κουκουνάρι

• 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

• 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

• 2 - 3 πράσα ψιλοκομμένα

• 1 ποτήρι λάδι

• 1 ποτήρι χυμό λεμονιού

• αλάτι, πιπέρι

• 2 αβγά

Εκτέλεση

Πλένω καλά το λάχανο, αφαιρώ το κοτσάνι του και το βάζω να βράσει σε πολύ νερό.

Μόλις βράσει, το σουρώνω και το αφήνω να κρυώσει λίγο.

Βάζω στην κατσαρόλα το μισό λάδι, τα κρεμμύδια και τον κιμά και τα σοτάρω για 5 - 6 λεπτά.

Προσθέτω τα πράσα, τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτω το ρύζι.

Ανακατεύω το ρύζι με τα υπόλοιπα υλικά, για να μην κολλήσουν, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω το μίγμα να βράσει.

Μόλις είναι έτοιμο, σβήνω τη φωτιά και προσθέτω το κουκουνάρι. Ανακατεύω να πάει παντού.

Παίρνω μια φαρδιά κατσαρόλα και στρώνω φύλλα από το λάχανο.

Παίρνω φύλλα από το λάχανο, βάζω στο καθένα από ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση και τα τυλίγω σφιχτά.

Βάζω τους λαχανοντολμάδες κολλητά τον έναν δίπλα στον άλλον στην κατσαρόλα.

Ρίχνω λίγο νερό, το υπόλοιπο λάδι και λίγο αλάτι και τους σκεπάζω με ένα πιάτο για να μη διαλυθούν.

Τους αφήνω σε χαμηλή φωτιά να βράσουν γύρω στα 25 – 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμοι, βγάζω το πιάτο και τους αβγοκόβω.

Τρώγονται ζεστοί.

Tip

Πλένω καλά το λάχανο, αφαιρώ το κοτσάνι του και το βάζω να βράσει σε πολύ νερό.

Μόλις βράσει, το σουρώνω και το αφήνω να κρυώσει λίγο.

Βάζω στην κατσαρόλα το μισό λάδι, τα κρεμμύδια και τον κιμά και τα σοτάρω για 5 - 6 λεπτά.

Προσθέτω τα πράσα, τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτω το ρύζι.

Ανακατεύω το ρύζι με τα υπόλοιπα υλικά, για να μην κολλήσουν, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω το μίγμα να βράσει.

Μόλις είναι έτοιμο, σβήνω τη φωτιά και προσθέτω το κουκουνάρι. Ανακατεύω να πάει παντού.

Παίρνω μια φαρδιά κατσαρόλα και στρώνω φύλλα από το λάχανο.

Παίρνω φύλλα από το λάχανο, βάζω στο καθένα από ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση και τα τυλίγω σφιχτά.

Βάζω τους λαχανοντολμάδες κολλητά τον έναν δίπλα στον άλλον στην κατσαρόλα.

Ρίχνω λίγο νερό, το υπόλοιπο λάδι και λίγο αλάτι και τους σκεπάζω με ένα πιάτο για να μη διαλυθούν.

Τους αφήνω σε χαμηλή φωτιά να βράσουν γύρω στα 25 – 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμοι, βγάζω το πιάτο και τους αβγοκόβω.

Τρώγονται ζεστοί.

Tip

Αν θέλω, πριν βάλω το πιάτο πάνω στους λαχανοντολμάδες, βάζω μια μπριζόλα χοιρινή και μετά το πιάτο.

Επίσης...

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μπιφτέκια µε Πατάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για τα νοστιμότερα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο.

Μπιφτέκια Σπετσιώτικα

Πώς θα φτιάξεις σπετσιώτικα μπιφτέκια.