ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Το Τέλειο Χοιρινό

Η συνταγή για το τέλειο χοιρινό.

ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΧΟΙΡΙΝΟ

Υλικά

• 1.500 γρ. χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια

• 2 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες

• 2 πιπεριές κέρατο σε ροδέλες

• 2 κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες

• 6 - 7 ντομάτες χοντροκομμένες

• 250 γρ. κασέρι σε κυβάκια

• 250 γρ. καπνιστό τυρί σε κυβάκια

• 1 ποτηράκι λάδι

• 1 ποτηράκι κρασί άσπρο

• αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

• λίγη μουστάρδα

• 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες

Εκτέλεση

Ανάβω τον φούρνο στους 250°C.

Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζω όλα τα υλικά, εκτός από τα τυριά, και τα ανακατεύω να ενωθούν μεταξύ τους.

Τα βάζω όλα σε ένα ταψί, μαζί με ένα ποτήρι νερό.

Σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζω στον φούρνο
για 2 ώρες περίπου.

Ενδιάμεσα το ελέγχω πού και πού μήπως θέλει λίγο νερό.

Όταν είναι έτοιμο, δηλαδή έχει βράσει το κρέας και έχει πιει το φαγητό τα υγρά του, βάζω τα τυριά και τα ανακατεύω.

Ξαναβάζω το ταψί στον φούρνο ξεσκέπαστο, να πάρει χρώμα και να λιώσουν τα τυριά.

Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επίσης...

Μελωμένο Χοιρινό

Η συνταγή για μελωμένο χοιρινό.

Χοιρινό Γεμιστό

Η συνταγή για χοιρινό γεμιστό.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Δαμάσκηνα με Χοιρινό

Πώς θα φτιάξεις δαμάσκηνα με χοιρινό.

Χοιρινό με Ουίσκι

Η συνταγή για χοιρινό με ουίσκι.

Ψαρονέφρι με Πετιμέζι

Η συνταγή για ψαρονέφρι με πετιμέζι.

Χοιρινό Κότσι με Μέλι στη Γάστρα

Πώς θα φτιάξεις χοιρινό κότσι με μέλι στη γάστρα.

Χοιρινά Φιλετάκια με Κρόκο Κοζάνης και Μέλι

Η συνταγή για χοιρινά φιλετάκια με κρόκο Κοζάνης και μέλι.

Κεφτεδάκια της Απόλαυσης

Η συνταγή για πραγματικά απολαυστικά κεφτεδάκια.

Χοιρινό με Πρασοσέλινο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο χοιρινό με πρασοσέλινο.

Φακές με Χοιρινό

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες φακές με χοιρινό.

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.