Follow us

Γεμιστά Παντζάρια

Πώς θα φτιάξεις γεμιστά παντζάρια.

ΓΕΜΙΣΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

Υλικά

• 8 - 10 μέτρια παντζάρια (μόνο τα γουλιά)

• λίγο λάδι για τα παντζάρια

• 1 κεσεδάκι γιαούρτι (220 γρ.)

• 2 κεσεδάκια μαγιονέζα

• 2 κεσεδάκια καρυδόψιχα χοντροκομμένη

• 2 καρότα μικρά τριμμένα στον τρίφτη

• 1 ποτηράκι του κρασιού ξίδι

• αλάτι, πιπέρι

• 200 γρ. τόνο σε νερό, καλά σουρωμένο

Εκτέλεση

Βάζω στην κατσαρόλα μπόλικο νερό και 1 κ.σ. αλάτι.

Μόλις βράσει, ρίχνω μέσα τα παντζάρια και τα αφήνω να βράσουν.

Έπειτα τα σουρώνω και τα αφήνω να κρυώσουν.

Μετά τα καθαρίζω, τα ανοίγω όπως ανοίγω τις ντομάτες για γέμισμα, τα αδειάζω από τη σάρκα τους, βάζω λίγο λάδι στο καθένα και τα γυρίζω ανάποδα.

Σε μια λεκάνη ψιλοκόβω τη σάρκα από τα παντζάρια και προσθέτω τα καρότα, αλάτι, πιπέρι, το ξίδι, τη μισή καρυδόψιχα, το μισό μίγμα γιαουρτιού - μαγιονέζας και τον τόνο, χοντροκομμένο με τα χέρια.

Ανακατεύω τα υλικά να ενωθούν καλά μεταξύ τους.

Γεμίζω ένα ένα τα παντζάρια με το μίγμα.

Πάνω από κάθε παντζάρι βάζω ένα κουταλάκι του γλυκού μίγμα γιαουρτιού - μαγιονέζας και λίγη καρυδόψιχα. Σκεπάζω τα παντζάρια με διαφανή μεμβράνη και τα βάζω για 2 ώρες στο ψυγείο. Τρώγονται κρύα.

Tip

Αν θέλω, προσθέτω και λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.