Follow us

Κεφτεδάκια

Η συνταγή για τα νοστιμότερα κεφτεδάκια.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

Υλικά

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

200 γρ. ξερό ψωμί καλά στυμμένο

1 αβγό

1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο

½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

½ ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο

1 ντομάτα τριμμένη

1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο στον τρίφτη

λάδι για το τηγάνισμα

λίγο αλεύρι

Εκτέλεση

Βάζω το ξερό ψωμί σε λεκάνη με νερό να μουλιάσει.

Το στραγγίζω πολύ καλά.

Σε μια λεκάνη βάζω τον κιμά, το ψωμί, το αβγό, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον
δυόσμο, την ντομάτα, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το σκόρδο.

Ζυμώνω πολύ καλά όλα τα υλικά.

Βάζω λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνω ένα ένα τα κεφτεδάκια, αλευρωμένα και τα τηγανίζω.

Τρώγονται ζεστά.

Tip

Συνήθως τα τρώμε πριν προλάβουμε να τα βάλουμε στο τραπέζι Καλό θα είναι να φτιάξουμε περισσότερα απ’ όσα υπολογίζουμε, για να προλάβουν να φάνε όλοι.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.