Follow us

Γιουβαρελάκια της Ρένας

Πώς θα φτιάξεις τα γιουβαρελάκια της Ρένας.

ΓΙΟΥΒΑΡΕΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ

Υλικά

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

400 γρ. ρύζι γλασέ

2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στον τρίφτη

1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι

2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

1 αβγό

1 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμόνι

1 ποτηράκι του κρασιού λάδι

1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και χοντροκομμένη

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

λίγο αλεύρι για να τα αλευρώσω

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζω τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ρύζι, το φλιτζανάκι του καφέ λάδι, τον μαϊντανό, το αβγό, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.

Ζυμώνω όλα τα υλικά πολύ καλά, μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους.

Πλάθω το μίγμα σε μικρά κεφτεδάκια και τα αλευρώνω.

Σε μια κατσαρόλα βάζω νερό και προσθέτω το 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι, αλάτι, πιπέρι, τη χοντροκομμένη ντομάτα και τον χυμό λεμονιού.

Μόλις βράσει το νερό, ρίχνω στην κατσαρόλα ένα ένα τα αλευρωμένα γιουβαρελάκια και τα αφήνω να βράσουν και να χυλώσουν.

Τρώγονται ζεστά.

Tip

Αν θέλω, δεν βάζω την ντομάτα αλλά τα αβγοκόβω.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.