Follow us

Πίτα με Κίτρινη Κολοκύθα

Πώς θα φτιάξεις μία πίτα με κίτρινη κολοκύθα.

ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Υλικά

2 κιλά κίτρινη κολοκύθα

½ φλιτζ. τσαγιού λαδοβούτυρο (μισό μισό)

½ φλιτζ. τσαγιού μέλι

1 φλιτζ. τσαγιού τραχανά γλυκό

ξύσμα λεμονιού & πορτοκαλιού

2 κουταλιές κανέλα τριμμένη

2 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα

100 γρ. σταφίδα ξανθιά

2 φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη και καβουρδισμένη

2 σπιτικά φύλλα γιαουρτιού

Για το σιρόπι

1 ποτήρι μέλι

1 ποτήρι ζάχαρη

1½ ποτήρι νερό

1 λεμονόκουπα

2 - 3 ξύλα κανέλας

Εκτέλεση

Ανάβω τον φούρνο στους 170°C.

Καθαρίζω την κολοκύθα από φλούδες και σπόρια.

Ρίχνω νερό στην κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση βάζω την κολοκύθα να βράσει, κομμένη σε κυβάκια. Tη σουρώνω και την αφήνω να στραγγίσει πολύ καλά.

Βάζω το λαδοβούτυρο στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτω την κολοκύθα και τη σοτάρω γύρω στα 10 - 12 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.

Σβήνω τη φωτιά και προσθέτω στην κατσαρόλα τον τραχανά, το μέλι, το ξύσμα, μία κουταλιά κανέλα, την καρυδόψιχα και τις σταφίδες, ανακατεύοντας να ενωθούν όλα τα υλικά.

Λαδώνω ένα ταψί και απλώνω το ένα φύλλο.

Σκορπίζω τα μισά αμύγδαλα, πασπαλίζω με μισή κουταλιά κανέλα και στρώνω τη γέμιση της κολοκύθας.

Από πάνω σκορπίζω τα υπόλοιπα αμύγδαλα και πασπαλίζω ξανά με λίγη κανέλα.

Τέλος, σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο.

Λαδώνω την πίτα, την κόβω σε ό,τι σχήμα θέλω και την ψήνω στον φούρνο για περίπου 30 – 35 λεπτά.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.