ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σπανακόρυζο στο Φούρνο με Αυγά και Ανθότυρο

Πώς θα φτιάξετε σπανακόρυζο στο φούρνο με αυγά και ανθότυρο.

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά

600 γρ. σπανάκι φρέσκο, καθαρισμένο και πλυμένο,

150 γρ. ρύζι Καρολίνα, ξεπλένουμε και στραγγίζουμε σε σουρωτήρι

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ματσάκι άνηθο

αλάτι

πιπέρι

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

4 αυγά

250 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο

1 κρασοπότηρο λάδι

Εκτέλεση

Κόβουμε φετάκια τα κρεμμυδάκια και ψιλοκόβουμε τον άνηθο.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι να ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να μαραθούν.

Ρίχνουμε το σπανάκι όπως είναι με τα νερά του πλυσίματος, ανακατεύουμε και κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι για να αχνιστεί το σπανάκι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ταψάκι, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια βραστό νερό, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τον άνηθο, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το φαγητό στο φούρνο, ανακατεύοντας τακτικά για να μην μας κολλήσει το ρύζι.

Αφήνουμε 15 λεπτά περίπου να ψηθεί.

Όταν σχεδόν πήξει το σπανακόρυζο κάνουμε με το κουταλάκι 4 συμμετρικά πηγαδάκια και σπάμε στο καθένα ένα αυγό.

Αλατοπιπερώνουμε τα αυγά και τα περιχύνουμε με λίγο λάδι που έχουμε κρατήσει.

Το ξαναβάζουμε στο φούρνο αλλά αυτή τη φορά στο γκριλ.

Όταν τα αυγά αρχίζουν να κάνουν κρούστα, καλύπτουμε κάθε αυγό με το ανθότυρο, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το ξαναβάζουμε στο γκριλ για λίγο, μέχρι να κάνει κρούστα.

Σερβίρουμε, παίρνοντας με μια σπάτουλα κομμάτια από το σπανακόρυζο με το αυγό και το τυρί.

Επίσης...

Ομελέτα με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για ομελέτα με κιμά στο φούρνο.

Deviled Eggs

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα γεμιστά αυγά (Deviled Eggs).

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κινόα με Λαχανικά και Αυγό

Η κινόα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, εύπεπτη και χορταστική, αποτελεί εξαιρετική βάση για σαλάτες που αντιμετωπίζονται ως κύριο πιάτο. Μπορούμε όμως να την αντικαταστήσουμε με ρύζι, πλιγούρι ή κουσκούς και να έχουμε το ίδιο νόστιμο αποτέλεσμα.

Σουφλέ με Μπρόκολο, Πιπεριά και Καπνιστή Γαλοπούλα

Ένα σουφλέ στο οποίο χωράνε τα πάντα: Αλλαντικά, τυριά, λαχανικά, ακόμα και φαγητό που έχει περισσέψει.

Ομελέτα με Κολοκύθια

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη ομελέτα με κολοκύθια.

Αυγά με Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αυγά με μελιτζάνες.

Αυγά με Μανιτάρια και Δυόσμο

Πώς θα φτιάξετε αυγά με μανιτάρια και δυόσμο.

Σάντουιτς με Αυγό, Σπαράγγια και Παρμεζάνα

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σάντουιτς με αυγό, παρμεζάνα σε βούτυρο και σπαράγγια.

Αυγά Τιναχτά

Πώς θα φτιάξετε αυγά τιναχτά.

Ομελέτα Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και πιο νόστιμη ομελέτα φούρνου.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Γεμιστά Ψωμάκια με Αυγό, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν.