Σε ένα πυρέξ βάζουμε τις φέτες τυρί, πασπαλίζουμε με το πιπέρι και τη ρίγανη.
Επάνω βάζουμε ροδέλες ντομάτα ή τα ντοματάκια, τη λιαστή, το σκόρδο λιωμένο και το κολοκυθάκι κομμένο σε ροδέλες, τις ελιές και από πάνω σκεπάζουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Ρίχνουμε λαδάκι και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 160 βαθμούς αέρα ή στους 180 βαθμούς αντίσταση για 30 λεπτά. Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί.
Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.