ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παστίτσιο με Κοτόπουλο και Πιπεριές

Πώς θα φτιάξετε παστίτσιο με κοτόπουλο και πιπεριές.

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Υλικά

500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο στήθος ή μπούτι κομμένο σε μικρά κομμάτια

500 γρ. ζυμαρικά

1 πιπεριά κόκκινη σε κύβους

1 πιπεριά πράσινη σε κύβους

1 πιπεριά κίτρινη σε κύβους

1 μεγάλο ποτήρι κρέμα γάλακτος

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 σφηνάκι ούζο

1 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι

λίγο ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

1 κύβο + λίγο νερό

Για την κρέμα:

1 λίτρο γάλα

1/3 φλιτζ. αλεύρι

1 αυγό

2 κ.σ. μεγάλες βούτυρο ή μαργαρίνη . 1 μέσα στη μπεσαμέλ και 1 λιωμένη για την επιφάνεια

αλάτι

πιπέρι

μοσχοκάρυδο τριμμένο λίγο

1 κούπα τριμμένο τυρί, μισό για την κρέμα, μισό για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι, σε λιγότερο χρόνο, να κρατάνε.

Τα σουρώνουμε, τα λαδώνουμε και τα ρίχνουμε στο μεγάλο λαδωμένο πυρέξ.

Σοτάρουμε σε λίγο λάδι το κοτόπουλο και μόλις αρχίσει να ασπρίζει το κοτόπουλο προσθέτουμε τις πιπεριές μαζί με το σκόρδο.

Χαμηλώνουμε, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε λίγο να μαραθούν οι πιπεριές.

Μόλις μαλακώσουν οι πιπεριές, σβήνουμε με ούζο , ρίχνουμε τον κύβο με το νεράκι και τέλος το φρέσκο θυμάρι.

Αφήνουμε να εξατμιστεί δυο λεπτά και βάζουμε την κρέμα γάλακτος.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση 2-3 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά, χωρίς να αφήσουμε να πήξει πολύ η κρέμα γάλακτος.

Ρίχνουμε το κοτόπουλο πάνω στα μακαρόνια.

Για την κρέμα: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, ανάβουμε τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι κι ανακατεύουμε να διαλυθεί, ρίχνουμε το χτυπημένο αυγό, ανακατεύοντας συνέχεια.

Στο τέλος προσθέτουμε τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο, τη μισή μαργαρίνη και το μισό τυρί, ανακατεύουμε και απλώνουμε πάνω από το κοτόπουλο. Η κρέμα πρέπει να είναι αραιή.

Σε περίπτωση που μας βγει πηχτή, προσθέτουμε λίγο γάλα ή νερό για να την κάνουμε πιο αραιή.

Με τις πρώτες φούσκες στην επιφάνεια, κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το κοτόπουλο και τη στρώνουμε καλά.

Τέλος, κουνάμε όλο το ταψί, μπρος πίσω, ώστε η κρέμα να εισχωρήσει και λίγο μέσα στο μείγμα.

Την υπόλοιπη λιωμένη μαργαρίνη την απλώνουμε με ένα κουτάλι πάνω στην κρέμα για να κάνει μια ωραία κρούστα και ραντίζουμε το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου να ροδίσει ελαφρά.

Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο, το αφήνουμε ένα 15λεπτο και μετά σερβίρουμε.

Επίσης...

Φασολάκια Φρέσκα με Ζουμερό Κοτόπουλο

Η συνταγή για φασολάκια φρέσκα με ζουμερό κοτόπουλο.

Οι πιο Επικές Φτερούγες Κοτόπουλο

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες φτερούγες κοτόπουλο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κοτόπουλο Καπαμά

Πώς θα φτιάξετε κοτόπουλο καπαμά.

Κόκορας με Φέτα στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για κόκορα με φέτα στην κατσαρόλα.

Μπουκιές Κοτόπουλου με Ζυμαρικά

Πώς θα φτιάξετε μπουκιές κοτόπουλου με ζυμαρικά.

Κουνουπίδι με Φιλέτο Κοτόπουλο

Η συνταγή για κουνουπίδι με φιλέτο κοτόπουλο.

Κοτόπουλο "Λουκούμι"

Πώς θα φτιάξετε μία υπέροχη συνταγή με κοτόπουλο.

Κοτοπιτάκια με Κεφαλοτύρι

Η συνταγή για κοτοπιτάκια με κεφαλοτύρι.

Κοτόπουλο με Τυριά

Η συνταγή για κοτόπουλο με τυριά.

Κοτόπουλο με Κριθαράκι στην Κατσαρόλα

Πώς θα φτιάξετε κοτόπουλο με κριθαράκι στην κατσαρόλα.

Παϊδάκια Κοτόπουλου με Σάλτσα Μπίρας

Μία εναλλακτική πρόταση για κάθε μπάρμπεκιου.

Γλυκόξινο Κοτόπουλο

Πώς θα φτιάξετε το τέλειο γλυκόξινο κοτόπουλο.