ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παστίτσιο με Κοτόπουλο και Πιπεριές

Πώς θα φτιάξετε παστίτσιο με κοτόπουλο και πιπεριές.

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Υλικά

500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο στήθος ή μπούτι κομμένο σε μικρά κομμάτια

500 γρ. ζυμαρικά

1 πιπεριά κόκκινη σε κύβους

1 πιπεριά πράσινη σε κύβους

1 πιπεριά κίτρινη σε κύβους

1 μεγάλο ποτήρι κρέμα γάλακτος

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 σφηνάκι ούζο

1 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι

λίγο ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

1 κύβο + λίγο νερό

Για την κρέμα:

1 λίτρο γάλα

1/3 φλιτζ. αλεύρι

1 αυγό

2 κ.σ. μεγάλες βούτυρο ή μαργαρίνη . 1 μέσα στη μπεσαμέλ και 1 λιωμένη για την επιφάνεια

αλάτι

πιπέρι

μοσχοκάρυδο τριμμένο λίγο

1 κούπα τριμμένο τυρί, μισό για την κρέμα, μισό για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι, σε λιγότερο χρόνο, να κρατάνε.

Τα σουρώνουμε, τα λαδώνουμε και τα ρίχνουμε στο μεγάλο λαδωμένο πυρέξ.

Σοτάρουμε σε λίγο λάδι το κοτόπουλο και μόλις αρχίσει να ασπρίζει το κοτόπουλο προσθέτουμε τις πιπεριές μαζί με το σκόρδο.

Χαμηλώνουμε, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε λίγο να μαραθούν οι πιπεριές.

Μόλις μαλακώσουν οι πιπεριές, σβήνουμε με ούζο , ρίχνουμε τον κύβο με το νεράκι και τέλος το φρέσκο θυμάρι.

Αφήνουμε να εξατμιστεί δυο λεπτά και βάζουμε την κρέμα γάλακτος.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση 2-3 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά, χωρίς να αφήσουμε να πήξει πολύ η κρέμα γάλακτος.

Ρίχνουμε το κοτόπουλο πάνω στα μακαρόνια.

Για την κρέμα: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, ανάβουμε τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι κι ανακατεύουμε να διαλυθεί, ρίχνουμε το χτυπημένο αυγό, ανακατεύοντας συνέχεια.

Στο τέλος προσθέτουμε τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο, τη μισή μαργαρίνη και το μισό τυρί, ανακατεύουμε και απλώνουμε πάνω από το κοτόπουλο. Η κρέμα πρέπει να είναι αραιή.

Σε περίπτωση που μας βγει πηχτή, προσθέτουμε λίγο γάλα ή νερό για να την κάνουμε πιο αραιή.

Με τις πρώτες φούσκες στην επιφάνεια, κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το κοτόπουλο και τη στρώνουμε καλά.

Τέλος, κουνάμε όλο το ταψί, μπρος πίσω, ώστε η κρέμα να εισχωρήσει και λίγο μέσα στο μείγμα.

Την υπόλοιπη λιωμένη μαργαρίνη την απλώνουμε με ένα κουτάλι πάνω στην κρέμα για να κάνει μια ωραία κρούστα και ραντίζουμε το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου να ροδίσει ελαφρά.

Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο, το αφήνουμε ένα 15λεπτο και μετά σερβίρουμε.

Επίσης...

Αλλιώτικο Κοτόπουλο

Η συνταγή για ένα διαφορετικό αλλά νόστιμο κοτόπουλο.

Κοπανάκια Κοτόπουλου με Σάλτσα Μπίρας και Μουστάρδας

Μία εξαιρετική συνταγή για ζουμερά κοπανάκια κοτόπουλου με σάλτσα μπίρας και μουστάρδας.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Tacos με Κοτόπουλο και Αβοκάντο

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα tacos με κοτόπουλο και αβοκάντο.

Κοτόπουλο με Μουστάρδα στη Λαδόκολλα

Σε αυτή τη συνταγή μπορούμε να ετοιμάσουμε το πακέτο μας από την προηγούμενη μέρα, οπότε το κοτόπουλο θα μαριναριστεί ακόμα καλύτερα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Βουτυροσκορδάτο Κοτόπουλο

Ένα πιάτο με κοτόπουλο με ιδιαίτερο άρωμα και έντονη νοστιμιά. Ταιριάζει ιδανικά με τραγανές τηγανητές πατάτες.

Κοτόπουλο με Κονιάκ και Μανιτάρια

Μια συνταγή που μυρίζει Παρίσι και ταιριάζει υπέροχα και σε γιορτινό τραπέζι αν τη συνδυάσεις με ένα ωραίο σουφλέ πατάτας.

Γεμιστές Πιπεριές με Κοτόπουλο και Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε γεμιστές πιπεριές με κοτόπουλο και λαχανικά.

Φασολάκια Φρέσκα με Ζουμερό Κοτόπουλο

Η συνταγή για φασολάκια φρέσκα με ζουμερό κοτόπουλο.

Οι πιο Επικές Φτερούγες Κοτόπουλο

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες φτερούγες κοτόπουλο.

Κοτόπουλο Καπαμά

Πώς θα φτιάξετε κοτόπουλο καπαμά.

Κόκορας με Φέτα στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για κόκορα με φέτα στην κατσαρόλα.