Follow us

Λαχανάκια Βρυξελλών με Σάλτσα Kung Pao

Η συνταγή για λαχανάκια Βρυξελλών με εξωτικό twist.

ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΥΝΓΚ ΠΑΟ

Υλικά

1 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι kosher

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κ.σ. σησαμέλαιο

1 σκ. σκόρδο, πολτοποιημένη

1 κ.γ. καλαμποκάλευρο

1/2 φλ. soy sauce

1/2 φλ. νερό

2 κ.γ. μηλόξυδο

1 κ.σ. hoisin sauce

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

2 κ.γ. πάστα τσίλι

νιφάδες κόκκινου πιπεριού

σουσάμι

2 λεπτοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια (το πράσινο μέρος)

θρυμματισμένα φιστίκια

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνεις τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτεις αλάτι και πιπερι.

Τα ψήνεις για περίπου 20', μέχρι να γίνουν μαλακά και τραγανά. Μετά τα βγάζεις από τη φωτιά και τα βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνεις το σησαμέλαιο. Ρίχνεις το σκόρδο και το τσιγαρίζεις για 1', προσθέτοντας στη συνέχεια το καλαμποκάλευρο. Έπειτα μπαίνουν στο κατσαρολάκι η soy sauce, το νερό, το μηλόξυδο, η hoisin sauce, η καστανή ζάχαρη και η πάστα τσίλι.

Ρίχνεις επίσης αλάτι, πιπέρι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Φέρνεις σε βράση και ανακατεύεις για περίπου 3'.

Απλώνεις τη σάλτσα επάνω στα λαχανάκια Βρυξελλών και τα επαναφέρεις στο ταψί. Τα ψήνεις στο φούρνο για ακόμη 3-5΄.

Γαρνίρεις με τα φιστίκια, το σουσάμι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρεις.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.