ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Λαχανάκια Βρυξελλών με Σάλτσα Kung Pao

Η συνταγή για λαχανάκια Βρυξελλών με εξωτικό twist.

ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΥΝΓΚ ΠΑΟ

Υλικά

1 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι kosher

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κ.σ. σησαμέλαιο

1 σκ. σκόρδο, πολτοποιημένη

1 κ.γ. καλαμποκάλευρο

1/2 φλ. soy sauce

1/2 φλ. νερό

2 κ.γ. μηλόξυδο

1 κ.σ. hoisin sauce

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

2 κ.γ. πάστα τσίλι

νιφάδες κόκκινου πιπεριού

σουσάμι

2 λεπτοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια (το πράσινο μέρος)

θρυμματισμένα φιστίκια

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνεις τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτεις αλάτι και πιπερι.

Τα ψήνεις για περίπου 20', μέχρι να γίνουν μαλακά και τραγανά. Μετά τα βγάζεις από τη φωτιά και τα βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνεις το σησαμέλαιο. Ρίχνεις το σκόρδο και το τσιγαρίζεις για 1', προσθέτοντας στη συνέχεια το καλαμποκάλευρο. Έπειτα μπαίνουν στο κατσαρολάκι η soy sauce, το νερό, το μηλόξυδο, η hoisin sauce, η καστανή ζάχαρη και η πάστα τσίλι.

Ρίχνεις επίσης αλάτι, πιπέρι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Φέρνεις σε βράση και ανακατεύεις για περίπου 3'.

Απλώνεις τη σάλτσα επάνω στα λαχανάκια Βρυξελλών και τα επαναφέρεις στο ταψί. Τα ψήνεις στο φούρνο για ακόμη 3-5΄.

Γαρνίρεις με τα φιστίκια, το σουσάμι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρεις.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.