ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Λαχανάκια Βρυξελλών με Σάλτσα Kung Pao

Η συνταγή για λαχανάκια Βρυξελλών με εξωτικό twist.

ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΥΝΓΚ ΠΑΟ

Υλικά

1 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι kosher

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κ.σ. σησαμέλαιο

1 σκ. σκόρδο, πολτοποιημένη

1 κ.γ. καλαμποκάλευρο

1/2 φλ. soy sauce

1/2 φλ. νερό

2 κ.γ. μηλόξυδο

1 κ.σ. hoisin sauce

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

2 κ.γ. πάστα τσίλι

νιφάδες κόκκινου πιπεριού

σουσάμι

2 λεπτοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια (το πράσινο μέρος)

θρυμματισμένα φιστίκια

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνεις τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτεις αλάτι και πιπερι.

Τα ψήνεις για περίπου 20', μέχρι να γίνουν μαλακά και τραγανά. Μετά τα βγάζεις από τη φωτιά και τα βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνεις το σησαμέλαιο. Ρίχνεις το σκόρδο και το τσιγαρίζεις για 1', προσθέτοντας στη συνέχεια το καλαμποκάλευρο. Έπειτα μπαίνουν στο κατσαρολάκι η soy sauce, το νερό, το μηλόξυδο, η hoisin sauce, η καστανή ζάχαρη και η πάστα τσίλι.

Ρίχνεις επίσης αλάτι, πιπέρι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Φέρνεις σε βράση και ανακατεύεις για περίπου 3'.

Απλώνεις τη σάλτσα επάνω στα λαχανάκια Βρυξελλών και τα επαναφέρεις στο ταψί. Τα ψήνεις στο φούρνο για ακόμη 3-5΄.

Γαρνίρεις με τα φιστίκια, το σουσάμι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρεις.

Επίσης...

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κινόα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ με κινόα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Σελινόριζες Νηστίσιμες

Η συνταγή για νηστίσιμες σελινόριζες.

Πατατοσαλάτα με Ρεβίθια και Ψητά Ντοματίνια

Mία κλασική συνταγή της ισπανικής κουζίνας, από τα νότια της χώρας.

Κοτόπουλο με Κονιάκ και Μανιτάρια

Μια συνταγή που μυρίζει Παρίσι και ταιριάζει υπέροχα και σε γιορτινό τραπέζι αν τη συνδυάσεις με ένα ωραίο σουφλέ πατάτας.

Πατατόπιτα με Αυγά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα με αυγά.

Κροκέτες Κουνουπίδι

Πώς θα φτιάξετε κροκέτες κουνουπιδιού.

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.

Λαχανοντολμάδες Αυγολέμονο στο Φούρνο

Η συνταγή για λαχανοντολμάδες αυγολέμονο στο φούρνο.

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.