ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φουρνιστές Μπάμιες

Πώς θα φτιάξετε φουρνιστές μπάμιες.

ΦΟΥΡΝΙΣΤΕΣ ΜΠΑΜΙΕΣ

Υλικά

1 κιλό μπάμιες

2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

1/3 του φλιτζανιού ξίδι από κόκκινο κρασί

1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

500 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή ανάλογο κονκασέ

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο (ή 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό)

1 κύβο λαχανικών

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις μπάμιες και τις σοτάρουμε για 5’-6’.

Ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με το ξίδι και, όταν σχεδόν εξατμιστεί, προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Μόλις οι μπάμιες ροδίσουν ελαφρά, αποσύρουμε από τη φωτιά και τις μεταφέρουμε σε ταψί.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC.

Προσθέτουμε στο ταψί τη ντομάτα, τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, τον κύβο κομματιασμένο και 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό για 40’.

Ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε το φαγητό για 10’ ακόμα, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Αφήνουμε τις μπάμιες λίγο να κρυώσουν, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.