ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πιροσκί με Πατάτα

Πώς θα φτιάξετε πιροσκί με πατάτα.

ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ

Υλικά

2 φακελάκια ξερή μαγιά

μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

λίγο αλάτι

λίγη ζάχαρη

3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό

Για τη γέμιση:

1 1/2 κιλό πατάτες

4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα

μισό ματσάκι άνηθο

3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μπολ ανακατεύουμε καλά το νερό με τη μαγιά.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Σε λεκάνη ή μπολ, αρκετά μεγάλο ώστε να ζυμώνουμε άνετα, ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι.

Ανοίγουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς.

Ζυµώνουμε καλά µέχρι να αποκτήσουμε µια ελαστική ζύµη που να ξεκολλά από τα τοιχώµατα.

Τη σκεπάζουμε µε καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (θέλει 1 με 1 ½ ώρα αναμονή).

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: βράζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με πιρούνι ή με τη μηχανή του πουρέ.

Ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι, λίγο πιπέρι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά.

Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας και ξαναζυμώνουμε για λίγο τη ζύμη.

Τη χωρίζουμε σε 30 περίπου µέρη και φτιάχνουμε αντίστοιχα μπαλάκια.

Ανοίγουμε κάθε µπαλάκι με τον πλάστη σε μικρό δίσκο.

Βάζουμε σε κάθε δίσκο 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας από τη γέμιση και τυλίγουμε σε κύλινδρο.

Πιέζουμε απαλά με τα δάχτυλα την άκρη να κολλήσει η ζύμη.

Ξανασκεπάζουμε τα πιροσκί µε την πετσέτα και τα αφήνουμε πάλι 20 λεπτά να ξεκουραστούν.

Ζεσταίνουμε το λάδι και όταν έχει κάψει αρκετά τηγανίζουμε τα πιροσκί μας μέχρι η ζύμη να πάρει ωραίο χρώμα.

Τα βγάζουμε, τα τοποθετούμε σε πιατέλα µε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε, αφού στραγγίσουν καλά.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.