ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χυλωμένο Ρύζι με Σάλτσα Ταχινιού

Πώς θα φτιάξετε χυλωμένο ρύζι με σάλτσα ταχινιού, χωρίς λάδι.

ΧΥΛΩΜΕΝΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΧΙΝΙΟΥ

Υλικά

3 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα

4-5 φρέσκα ασπρομανίταρα

8-9 φλιτζάνια νερό

6 κρεμμυδάκια φρέσκα

άνηθο ένα ματσάκι

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

2 πατάτες

2 καρότα

1 φλιτζάνι αρακά

αλάτι

πιπέρι

λίγο κουρκουμά

Για τη σάλτσα ταχινιού:

3 κ.σ. ταχίνι

2 1/2 - 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

1 κ.σ. μουστάρδα

3 κ.σ. κορν φλάουρ

χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό και λίγο αλάτι και βράζουμε τα λαχανικά, όχι μέχρι να μαλακώσουν τελείως.

Αφαιρούμε από το ζωμό περίπου 2,5 με 3 φλιτζάνια και τα βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα, στην οποία θα φτιάξουμε την σάλτσα με το ταχίνι.

Στη συνέχεια ξεπλένουμε λίγο το ρύζι και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα που βράζουν τα λαχανικά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό.

Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε ελαφρά. Λίγο πριν το βγάλουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τον άνηθο.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα την κατσαρόλα και το καπάκι και αφήνουμε το ρύζι να φουσκώσει.

Έπειτα, παίρνουμε την κατσαρόλα που είχαμε βάλει το ζωμό και προσθέτουμε μέσα τα υλικά για τη σάλτσα.

Ανακατεύουμε καλά με έναν αυγογδάρτη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε το ρύζι σε ένα πιάτο και περιχύνουμε τη σάλτσα.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.