ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χυλωμένο Ρύζι με Σάλτσα Ταχινιού

Πώς θα φτιάξετε χυλωμένο ρύζι με σάλτσα ταχινιού, χωρίς λάδι.

ΧΥΛΩΜΕΝΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΧΙΝΙΟΥ

Υλικά

3 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα

4-5 φρέσκα ασπρομανίταρα

8-9 φλιτζάνια νερό

6 κρεμμυδάκια φρέσκα

άνηθο ένα ματσάκι

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

2 πατάτες

2 καρότα

1 φλιτζάνι αρακά

αλάτι

πιπέρι

λίγο κουρκουμά

Για τη σάλτσα ταχινιού:

3 κ.σ. ταχίνι

2 1/2 - 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

1 κ.σ. μουστάρδα

3 κ.σ. κορν φλάουρ

χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό και λίγο αλάτι και βράζουμε τα λαχανικά, όχι μέχρι να μαλακώσουν τελείως.

Αφαιρούμε από το ζωμό περίπου 2,5 με 3 φλιτζάνια και τα βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα, στην οποία θα φτιάξουμε την σάλτσα με το ταχίνι.

Στη συνέχεια ξεπλένουμε λίγο το ρύζι και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα που βράζουν τα λαχανικά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό.

Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε ελαφρά. Λίγο πριν το βγάλουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τον άνηθο.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα την κατσαρόλα και το καπάκι και αφήνουμε το ρύζι να φουσκώσει.

Έπειτα, παίρνουμε την κατσαρόλα που είχαμε βάλει το ζωμό και προσθέτουμε μέσα τα υλικά για τη σάλτσα.

Ανακατεύουμε καλά με έναν αυγογδάρτη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε το ρύζι σε ένα πιάτο και περιχύνουμε τη σάλτσα.

Επίσης...

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.

Κολοκυθόπιτα σαν Πίτσα

Η πίτα που σου έρχεται πρώτη στο μυαλό, αφού ωραία κολοκυθάκια βρίσκεις όλο τον χρόνο και η ήπια γεύση τους ταιριάζει σε όλους.

Πολύχρωμη Πιπερόπιτα

Περισσότερο από κάθε άλλη πίτα συνδυάζει το γλυκό με το πικάντικο, σε έναν ήπιο συνδυασμό, που ταιριάζει σε όλα τα γούστα.

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.