Follow us

Αλάδωτο Πρασοσέλινο

Πώς θα φτιάξετε αλάδωτο πρασοσέλινο.

ΑΛΑΔΩΤΟ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ

Υλικά

1 κιλό πράσα

4-5 πατάτες

4 καρότα

1 ματσάκι σέλινο

1 κρεμμύδι ξερό

2 σκελίδες σκόρδο

1 κ.γ. αλεύρι

2 λεμόνια

αλάτι

πιπέρι

λίγο κουρκουμά

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια περίπου 4 εκατοστά.

Καθαρίζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και κόβουμε σε φέτες το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα καρότα, ενώ τις πατάτες τις κόβουμε σε μέτριους κύβους.

Ψιλοκόβουμε το σέλινο.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό, περίπου ένα λίτρο και ζεματάμε λίγο τα πράσα.

Αν θέλουμε να κάνουμε το φαγητό πιο ελαφρύ, μπορούμε στο σημείο αυτό να πετάξουμε το νερό.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, εκτός από το σέλινο, δηλαδή κρεμμύδι, σκόρδο, πατάτες και καρότα.

Συμπληρώνουμε με νερό, μέχρι να τα σκεπάσει λίγο και αφήνουμε να σιγοβράσουν.

Στη μισή ώρα περίπου ρίχνουμε το σέλινο και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε ελαφρά, χωρίς να λιώσουμε τα πράσα.

Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά, αφαιρούμε λίγο ζουμάκι, το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών και το αλεύρι.

Ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο φαγητό.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να χυλώσει το ζουμί του.

Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και λίγη κόκκινη πιπεριά, και να χυλώσουμε το ζουμί με κορν φλάουρ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.