ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αλάδωτα Μανιτάρια Φρικασέ

Η συνταγή για αλάδωτα μανιτάρια φρικασέ.

ΑΛΑΔΩΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ

Υλικά

250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

250 γρ. ασπρομανίταρα

1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι

2 μαρούλια

1/2 ματσάκι άνηθο

αλάτι

πιπέρι

1 λεμόνι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια. Αν είναι μετρίου μεγέθους τα αφήνουμε ως έχουν.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, χοντροκόβουμε τα μαρούλια και κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το καρότο.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 φλυτζανάκι του καφέ νερό και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα κρεμμυδάκια και τα αχνίζουμε.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα μαρουλάκια, τον άνηθο και λίγο νερό.

Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά.

Λίγο πριν το αποσύρουμε ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού. Αν δούμε ότι το φαγητό μας έχει πολύ ζουμί, μπορούμε να το δέσουμε με λίγο κορν φλάουρ (1 κουτ. του γλυκού σε 3 κ.σ. νερό), πριν ρίξουμε το λεμόνι.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.