ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελιτζάνες με Πλιγούρι

Πώς θα φτιάξετε μελιτζάνες με πλιγούρι.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

Υλικά

1 κιλό μελιτζάνες

2 μεγάλα κρεμμύδια

1/2 κιλό ώριμες ντομάτες τριμμένες, ή ανάλογο κονκασέ

2-3 σκελίδες σκόρδο

1/2 ματσάκι μαϊντανό

αλάτι

πιπέρι

1 κούπα πλιγούρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίζουν.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες τα αχνίζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό, σε χαμηλή φωτιά ώστε να γίνουν αργά.

Ρίχνουμε και ελάχιστο αλατάκι. Όταν τα κρεμμύδια γίνουν διάφανα και πιούν το νεράκι, προσθέτουμε τις ντομάτες ή το κονκασέ.

Επίσης προσθέτουμε το σκόρδο σε λεπτά φετάκια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αλάτι-πιπέρι που χρειάζεται.

Τέλος ξεπλένουμε τις μελιτζάνες, τις προσθέτουμε και αυτές καθώς και το πλιγούρι.

Όταν πάρει βράση το φαγητό μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε προσέχοντας να μη μας κολλήσει.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.