ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ρεβίθια με Κουνουπίδι Αλάδωτα

Η συνταγή για αλάδωτα ρεβίθια με κουνούπιδι.

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΑΛΑΔΩΤΑ

Υλικά

1 κιλό κουνουπίδι σε μικρά μπουκέτα

300 γρ. ρεβίθια

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότο κομμένο σε ροδέλες

3 κλωνάρια σέλινο

5 κ.σ. ρύζι γλασσέ

1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη

1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη

1 1/2 κούπα κονκασέ

αλάτι

πιπέρι

1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβίθια σε ζεστό νερό και τα αφήνουμε για όλο το βράδυ να φουσκώσουν.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο νερό, βάζουμε το κουνουπίδι, το αφήνουμε να βράσει λίγο και το στραγγίζουμε.

Ξεπλένουμε και βάζουμε τα ρεβύθια στην κατσαρόλα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ και κρατάμε 1 φλ.τσ. από το νερό που έβρασαν.

Στην ίδια κατσαρόλα, βάζουμε λίγο νερό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά και το καρότο.

Αφήνουμε να αχνιστούν για 5-6 λεπτά και μετά προσθέτουμε το κουνουπίδι και τη σάλτσα ντομάτας.

Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το σέλινο, αλάτι, πιπέρι, τη γλυκιά πάπρικα, το ρύζι, το νερό από τα ρεβύθια και 1 φλ.τσ. νερό ακόμη.

Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, να βράσει το φαγητό για 20 λεπτά, περίπου.

Εάν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του βρασμού, προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό.

Μόλις μαλακώσουν, αφήνουμε να απορροφηθούν τα υγρά του φαγητού και να μείνει με τη σάλτσα του.

Μπορούμε αφού αφήσουμε το φαγητό να βράσει λίγο στην κατσαρόλα να τελειώσουμε το μαγείρεμά του στον φούρνο.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.