ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γιαπράκια με Ταχίνι

Η συνταγή για γαπράκια με ταχίνι.

ΓΙΑΠΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

Υλικά

2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 μέτριο κολοκυθάκι τριμμένο

1 ματσάκι άνηθος

δυόσμος

αλάτι

πιπέρι

1 φλιτζάνι ταχίνι

1 ώριμη ντομάτα τριμμένη

αμπελόφυλλα

χυμός από 1 λεμόνι

1 φλιτζάνι ζεστό νερό

Εκτέλεση

Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα σε μπόλικο αλατισμένο νερό.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το μείγμα της γέμισης ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά, τα κρεμμύδια, το κολοκυθάκι, τον άνηθο, τον δυόσμο, το ρύζι, τη ντομάτα και το αλατοπίπερο.

Τυλίγουμε τη γέμιση με τα αμπελόφυλλα και τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Διαλύουμε το ταχίνι με το ζεστό νερό και περιχύνουμε τα γιαπράκια.

Τα σκεπάζουμε προσεκτικά με ένα πιάτο (μέσα στην κατσαρόλα) και τα αφήνουμε να βράσουν.

Δέκα περίπου λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, βγάζουμε το πιάτο και προσθέτουμε το χυμό από ένα λεμόνι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

Επίσης...

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Αλμυρό Κέικ με Σπανάκι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ με σπανάκι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Λαχανάκια Βρυξελλών με Σάλτσα Kung Pao

Η συνταγή για λαχανάκια Βρυξελλών με εξωτικό twist.

Μακαρονάδα με Μελιτζάνες

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα με μελιτζάνες.

Ζυμαρικά με Μελιτζάνα και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα ζυμαρικά με μελιτζάνα και ελιές.

Μακαρονάκι Φούρνου με Μελιτζάνες

Πώς θα φτιάξετε μακαρονάκι φούρνου με μελιτζάνες.

Γεμιστές Πιπεριές με Κοτόπουλο και Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε γεμιστές πιπεριές με κοτόπουλο και λαχανικά.

Μπριάμ με Μπιφτέκια στο Φούρνο

Η συνταγή για μπριάμ με μπιφτέκια στο φούρνο.

Ρεβίθια Φούρνου με Ρύζι και Σπανάκι

Πώς θα φτιάξετε ρεβίθια φούρνου με ρύζι και σπανάκι.

Μπριάμ Λαχανικών με Κιμά στην Κατσαρόλα

Πώς θα φτιάξετε μπριάμ λαχανικών με κιμά στην κατσαρόλα.

Φασολάκια Φρέσκα με Ζουμερό Κοτόπουλο

Η συνταγή για φασολάκια φρέσκα με ζουμερό κοτόπουλο.