ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γιαπράκια με Ταχίνι

Η συνταγή για γαπράκια με ταχίνι.

ΓΙΑΠΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

Υλικά

2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 μέτριο κολοκυθάκι τριμμένο

1 ματσάκι άνηθος

δυόσμος

αλάτι

πιπέρι

1 φλιτζάνι ταχίνι

1 ώριμη ντομάτα τριμμένη

αμπελόφυλλα

χυμός από 1 λεμόνι

1 φλιτζάνι ζεστό νερό

Εκτέλεση

Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα σε μπόλικο αλατισμένο νερό.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το μείγμα της γέμισης ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά, τα κρεμμύδια, το κολοκυθάκι, τον άνηθο, τον δυόσμο, το ρύζι, τη ντομάτα και το αλατοπίπερο.

Τυλίγουμε τη γέμιση με τα αμπελόφυλλα και τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Διαλύουμε το ταχίνι με το ζεστό νερό και περιχύνουμε τα γιαπράκια.

Τα σκεπάζουμε προσεκτικά με ένα πιάτο (μέσα στην κατσαρόλα) και τα αφήνουμε να βράσουν.

Δέκα περίπου λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, βγάζουμε το πιάτο και προσθέτουμε το χυμό από ένα λεμόνι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

Επίσης...

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κινόα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ με κινόα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Σελινόριζες Νηστίσιμες

Η συνταγή για νηστίσιμες σελινόριζες.

Πατατοσαλάτα με Ρεβίθια και Ψητά Ντοματίνια

Mία κλασική συνταγή της ισπανικής κουζίνας, από τα νότια της χώρας.

Κοτόπουλο με Κονιάκ και Μανιτάρια

Μια συνταγή που μυρίζει Παρίσι και ταιριάζει υπέροχα και σε γιορτινό τραπέζι αν τη συνδυάσεις με ένα ωραίο σουφλέ πατάτας.

Πατατόπιτα με Αυγά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα με αυγά.

Κροκέτες Κουνουπίδι

Πώς θα φτιάξετε κροκέτες κουνουπιδιού.

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.

Λαχανοντολμάδες Αυγολέμονο στο Φούρνο

Η συνταγή για λαχανοντολμάδες αυγολέμονο στο φούρνο.

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.