ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Το Burger του Oktoberfest

Η συνταγή για ένα υπέροχο burger που ταιριάζει τέλεια με μπύρα.

ΤΟ ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΤΟΥ ΟΚΤΟΜΠΕΡΦΕΣΤ

Υλικά

1/2 κ. κιμάς χοιρινός

1/2 κ. λουκάνικα πικάντικα φρέσκα

1/2 κ.γ. αλάτι ημίχονδρο

1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή)

1/2 κ.γ. κύμινο σκόνη

1 σκελίδα σκόρδο κονιορτοποιημένη

1½ κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξίδι

2 κ.γ. μέλι

1 μεγάλο κρεμμύδι (σε ροδέλες)

150 γρ. πεκορίνο σε λεπτές φέτες

Μουστάρδα, μαγιονέζα, κέτσαπ (προαιρετικά)

Πίκλες σε φετούλες (προαιρετικά)

Ψωμάκια του χάμπουργκερ

Εκτέλεση

Βάζουμε στη φωτιά την γκριλιέρα να κάψει ή ανάβουμε το BBQ.

Αφαιρούμε τον υμένα από τα λουκάνικα και ρίχνουμε σε μπολ το εσωτερικό τους μαζί με τον κιμά, το αλάτι, το σκόρδο, την πάπρικα και το κύμινο.

Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και σχηματίζουμε 6-8 επίπεδα μπιφτέκια (να μη φουσκώνουν στη μέση). Τα φυλάμε στο ψυγείο.

Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε το ξίδι με το μέλι και το λάδι. Με το μείγμα αλείφουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού (και από τις δύο πλευρές) και τις αλατίζουμε. Τις ψήνουμε στην γκριλιέρα (ή στο BBQ) μέχρι να πάρουν ένα ωραίο καφέ χρώμα (αν αρπάξουν στις άκρες, ακόμη καλύτερα).

Βάζουμε τα μπιφτέκια για ψήσιμο. Τα ψήνουμε μέχρι το εσωτερικό τους να πάρει ένα αχνό ροζ χρώμα (3-6 λεπτά ανάλογα με το πάχος τους). Ένα λεπτό προτού τα βγάλουμε απλώνουμε επάνω τους τις φέτες του τυριού για να λιώσουν.

Κόβουμε τα ψωμάκια και ψήνουμε το εσωτερικό τους.

Συνθέτουμε τα μπέργκερ προσθέτοντας την/τις σος που προτιμάμε.

Επίσης...

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χοιρινά Κεφτεδάκια με Πράσο

Η συνταγή για χοιρινά κεφτεδάκια με πράσο.

Αρωματικά Κομμάτια Χοιρινού σε Σάλτσα Βασιλικού

Η συνταγή για αρωματικά κομμάτια χοιρινού σε σάλτσα βασιλικού.

Ντολμαδάκια με Ντομάτα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα ντολμαδάκια με ντομάτα.

Ριζότο με Αρακά και Καπνιστό Χοιρινό

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο ριζότο με αρακά και καπνιστό χοιρινό.

Κρασάτες Χοιρινές Μπριζόλες με Ντοματίνια και Τραχανά

Μία άλλη άποψη για τις χοιρινές μπριζόλες, που λιώνουν μαγειρεμένες μέσα στο κρασί, με τον ξινό τραχανά να μαγειρεύει γρήγορα και το συνοδευτικό, παίρνοντας όλη τη νοστιμιά από το λιπάκι του χοιρινού.

Χοιρινό στο Φούρνο με Μέλι

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χοιρινό στο φούρνο με μέλι.

Χοιρινό Ρολό με Κληματόφυλλα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινό ρολό με κληματόφυλλα.

Ψητή Χοιρινή Κόντρα από την Ιταλία

Η συνταγή για ψητή χοιρινή κόντρα από την Ιταλία.

Χοιρινό Ρολό με Δαμάσκηνα και Γραβιέρα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινό ρολό με δαμάσκηνα και γραβιέρα.

Ανάμεικτο Κρέας-Λουκούμι στη Γάστρα

Η συνταγή για ανάμεικτο κρέας στη γάστρα.