ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Το Burger του Oktoberfest

Η συνταγή για ένα υπέροχο burger που ταιριάζει τέλεια με μπύρα.

ΤΟ ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΤΟΥ ΟΚΤΟΜΠΕΡΦΕΣΤ

Υλικά

1/2 κ. κιμάς χοιρινός

1/2 κ. λουκάνικα πικάντικα φρέσκα

1/2 κ.γ. αλάτι ημίχονδρο

1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή)

1/2 κ.γ. κύμινο σκόνη

1 σκελίδα σκόρδο κονιορτοποιημένη

1½ κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξίδι

2 κ.γ. μέλι

1 μεγάλο κρεμμύδι (σε ροδέλες)

150 γρ. πεκορίνο σε λεπτές φέτες

Μουστάρδα, μαγιονέζα, κέτσαπ (προαιρετικά)

Πίκλες σε φετούλες (προαιρετικά)

Ψωμάκια του χάμπουργκερ

Εκτέλεση

Βάζουμε στη φωτιά την γκριλιέρα να κάψει ή ανάβουμε το BBQ.

Αφαιρούμε τον υμένα από τα λουκάνικα και ρίχνουμε σε μπολ το εσωτερικό τους μαζί με τον κιμά, το αλάτι, το σκόρδο, την πάπρικα και το κύμινο.

Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και σχηματίζουμε 6-8 επίπεδα μπιφτέκια (να μη φουσκώνουν στη μέση). Τα φυλάμε στο ψυγείο.

Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε το ξίδι με το μέλι και το λάδι. Με το μείγμα αλείφουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού (και από τις δύο πλευρές) και τις αλατίζουμε. Τις ψήνουμε στην γκριλιέρα (ή στο BBQ) μέχρι να πάρουν ένα ωραίο καφέ χρώμα (αν αρπάξουν στις άκρες, ακόμη καλύτερα).

Βάζουμε τα μπιφτέκια για ψήσιμο. Τα ψήνουμε μέχρι το εσωτερικό τους να πάρει ένα αχνό ροζ χρώμα (3-6 λεπτά ανάλογα με το πάχος τους). Ένα λεπτό προτού τα βγάλουμε απλώνουμε επάνω τους τις φέτες του τυριού για να λιώσουν.

Κόβουμε τα ψωμάκια και ψήνουμε το εσωτερικό τους.

Συνθέτουμε τα μπέργκερ προσθέτοντας την/τις σος που προτιμάμε.

Επίσης...

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.

Πανσέτα Χοιρινή Ρολό

Η συνταγή για πανσέτα χοιρινή ρολό.

Μοσχαρίσιες Μπριζόλες με Μανιτάρια στο Χαρτί

Μία άψογη συνταγή για μοσχαρίσιες μπριζόλες με μανιτάρια.

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.