ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τα Αυγά-Μάτια του Pierre Troisgros

Μία συνταγή για νόστιμα αυγά από τον θρυλικό Γάλλο σεφ και restaurateur.

ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΑΥΓΑ ΤΟΥ ΣΕΦ ΠΙΕΡ ΤΡΟΥΓΚΡΟΥΑ

Υλικά

2 αυγά , κατά προτίμηση βιολογικά

1 κ.σ. βούτυρο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το πιάτο του σερβιρίσματος.

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους προσέχοντας να μην τους σπάσουμε (σπάμε το αυγό στη μέση και αναποδογυρίζουμε το περιεχόμενο από το ένα "ημιτσόφλι" στο άλλο πάνω από ένα μπολ τρεις τέσσερις φορές μέχρι που στο ένα "ημιτσόφλι" να μείνει μόνο ο κρόκος).

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά.

Όταν λιώσει, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού νερό (είναι το μυστικό για να μην κάνουν κρούστα τα ασπράδια).

Ρίχνουμε μονομιάς τα ασπράδια και τα μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν λίγο.

Αλατοπιπερώνουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τοποθετούμε προσεκτικά τους κρόκους. Αφήνουμε να μαγειρευτούν σε απαλή φωτιά για 3 λεπτά.

Σερβίρουμε στο προθερμασμένο πιάτο.

Επίσης...

Η πιο Ιδιαίτερη και Εύκολη Ομελέτα

Πώς θα φτιάξεις την πιο ιδιαίτερη και εύκολη ομελέτα.

Τα Αυγά του Jose Andres

Μία ιδιαίτερη συνταγή για αυγά από τον περίφημο Ισπανό σεφ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αυγά Μαγειρεμένα σε Λιωμένη Φέτα

Η συνταγή για αυγά μαγειρεμένα σε λιωμένη φέτα.

Τηγανιά με Σπανάκι

Η συνταγή για τηγανιά με σπανάκι.

Αυγά Τιναχτά

Πώς θα φτιάξετε αυγά τιναχτά.

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.

Κρεμμυδάκια με Αυγά στο Τηγάνι

Πώς θα φτιάξετε κρεμμυδάκια με αυγά στο τηγάνι.

Ομελέτα με Λουκάνικα και Ντομάτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη ομελέτα με λουκάνικα και ντομάτα.

Σαγανάκι με Σουτζούκι

Η συνταγή για ένα λαχταριστό πολίτικο σαγανάκι.

Ομελέτα για Όλους

Μία έξυπνη και νόστιμη συνταγή για ομελέτα.

Oμελέτα Φουρνιστή

Πώς θα φτιάξετε φουρνιστή ομελέτα.

Deviled Eggs

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα γεμιστά αυγά (Deviled Eggs).