ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αχνιστά Μύδια με Φέτα και Ρίγανη

Η συνταγή για αχνιστά μύδια με φέτα και ρίγανη.

ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ

Υλικά

1 κιλό μύδια καθαρισμένα και πλυμένα καλά

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Λίγη πάπρικα καυτερή

½ πιπεριά πράσινη κομμένη ζουλιέν

2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι

150 ml ελαιόλαδο

150 γρ. φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια

½ κ.σ. ρίγανη

250 ml λευκό κρασί

χυμός από 1 λεμόνι (50ml)

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.

Ρίχνουμε μέσα το φρέσκο κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρουμε, ώσπου να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό, το μπούκοβο και τα μύδια.

Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να βράσουν 2-3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν τα μύδια (πετάμε όσα δεν ανοίξουν).

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε, ώσπου να δέσει η σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε σε μπολ.

Επίσης...

Γαύρος στο Φούρνο

Η απόλυτη συνταγή για γαύρο στο φούρνο.

Τα Μύδια του Ναυτικού

Η συνταγή για την πιο νόστιμη και εύκολη εκδοχή των μυδιών.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.

Γαρίδες Ψητές

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες ψητές γαρίδες.

Χταπόδι Κρασάτο με Φάβα

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο χταπόδι με φάβα.

Burger Ψαριού με Πικάντικη Μαγιονέζα

Η συνταγή για ένα φανταστικό μπέργκερ ψαριού με chili mayo.

Γιουβέτσι με Καλαμαράκια

Πώς θα φτιάξεις ένα έξοχο γιουβέτσι θαλασσινών με καλαμαράκια.

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.

Χταπόδι με Ούζο και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χταπόδι με ούζο και ελιές.

Μπακαλιαρόπιτα

Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, ωστόσο η μπακαλιαρόπιτα είναι μια πεντανόστιμη εκδοχή με ψάρι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές εκδοχές παρασκευών με μπακαλιάρο.

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Όσες συνταγές μπακαλιάρου και να εξερευνήσουμε, το σίγουρο είναι πως από το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου (αλλά όχι μόνο τότε) δεν θα λείψει η κλασική αξία του μπακαλιάρου σκορδαλιά.

Ο Μπακαλιάρος του Λευτέρη Λαζάρου

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, μοιράζεται τα μυστικά του.