ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αρνάκι με Πράσα και Σέλινο

Η συνταγή για αρνάκι με πράσα και σέλινο.

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟ

Υλικά

1 1/2 κιλού καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια

4 εκ. περίπου πράσα

1/2 κιλό καθαρισμένες και κομμένες σε τέταρτα ή έκτα σελινόριζες

2/3 κούπας ελαιόλαδο

2 κιλά αρνάκι ψαχνό χωρίς το κόκαλο σε μερίδες

1/2 κούπα ζωμός βοδινού

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αυγολέμονο:

2 αυγά

1/3 κούπας χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Αχνίστε χωριστά τα πράσα και χωριστά τις σελινόριζες και στραγγίστε τες καλά.

Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε μέσα σ’ αυτό το κρέας, να ροδίσει ελαφρά.

Προσθέστε το ζωμό κρέατος, σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μισομαλακώσει το κρέας.

Ρίξτε τα πράσα, αλάτι, πιπέρι και συνεχίστε το βράσιμο, ώσπου να μισομαλακώσουν τα πράσα.

Προσθέστε τις σελινόριζες, ανακατέψτε ελαφρά, σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να βράσουν το κρέας και τα λαχανικά, χωρίς να λιώσουν.

Πρέπει να μείνουν με λίγη σάλτσα και να κρατάνε. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμη ζωμό κρέατος ή νερό.

Σ’ ένα μπολ χτυπήστε τ’ αυγά με το χυμό λεμονιού.

Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε μέσα μερικές κουταλιές από τη σάλτσα του φαγητού κι αδειάστε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα με το φαγητό, κουνώντας την κυκλικά για να πάει παντού.

Πασπαλίστε το φαγητό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετέ το ζεστό.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.