ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γιουβαρλάκια Κοκκινιστά

Η συνταγή για γιουβαρλάκια κοκκινιστά.

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ

Υλικά

700 γραμ. κιμά ανάμεικτο (χοιρινό, μοσχάρι)

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθο

1 φλιτζ. του καφέ ρύζι

1 αυγό

αλάτι

πιπέρι

λίγο αλεύρι για να περάσουμε τα γιουβαρλάκια

Για τη σάλτσα:

1/2 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα

1 κουταλιά του γλυκού πελτέ

1 κύβο κότας

ελαιόλαδο

2 κούπες ρύζι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λάδι τόσο όσο χρειάζεται να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας και ρίχνουμε τα ντοματάκια μαζί με τον πελτέ, όλα αυτά πριν κάψει το λάδι.

Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και ρίχνουμε τον κύβο.

Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά προσθέτοντας νερό όποτε χρειαστεί.

Στησυνέχεια πλάθουμε ένα ένα τα γιουβαρλάκια τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα προσθέτοντας πάλι νερό όποτε χρειάζεται.

Είναι έτοιμα σε περίπου 3/4 της ώρας.

Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και βράζουμε το ρύζι. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε νερό κρύο μέσα ,ανακατεύουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στο σουρωτήρι. Μετά απευθείας στην κατσαρόλα. Δεν χρειάζεται λάδι ή βούτυρο. Με αυτόν τον τρόπο δεν λασπώνει.

Τέλος, φορμάρουμε το ρύζι και το βάζουμε σε ένα πιάτο και γύρω γύρω βάζουμε τα γιουβαρλάκια.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.