ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γιουβαρλάκια Κοκκινιστά

Η συνταγή για γιουβαρλάκια κοκκινιστά.

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ

Υλικά

700 γραμ. κιμά ανάμεικτο (χοιρινό, μοσχάρι)

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθο

1 φλιτζ. του καφέ ρύζι

1 αυγό

αλάτι

πιπέρι

λίγο αλεύρι για να περάσουμε τα γιουβαρλάκια

Για τη σάλτσα:

1/2 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα

1 κουταλιά του γλυκού πελτέ

1 κύβο κότας

ελαιόλαδο

2 κούπες ρύζι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λάδι τόσο όσο χρειάζεται να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας και ρίχνουμε τα ντοματάκια μαζί με τον πελτέ, όλα αυτά πριν κάψει το λάδι.

Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και ρίχνουμε τον κύβο.

Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά προσθέτοντας νερό όποτε χρειαστεί.

Στησυνέχεια πλάθουμε ένα ένα τα γιουβαρλάκια τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα προσθέτοντας πάλι νερό όποτε χρειάζεται.

Είναι έτοιμα σε περίπου 3/4 της ώρας.

Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και βράζουμε το ρύζι. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε νερό κρύο μέσα ,ανακατεύουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στο σουρωτήρι. Μετά απευθείας στην κατσαρόλα. Δεν χρειάζεται λάδι ή βούτυρο. Με αυτόν τον τρόπο δεν λασπώνει.

Τέλος, φορμάρουμε το ρύζι και το βάζουμε σε ένα πιάτο και γύρω γύρω βάζουμε τα γιουβαρλάκια.

Επίσης...

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.