ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ρύζι με Κιμά στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξετε ρύζι με κιμά στο φούρνο.

ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά

700 γρ. κιμά

400 γρ. ρύζι καρολίνα

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

1/2 φλιτζ. τσαγιού ντοματοχυμό

1 κ.σ. ντοματοπολτό

1/2 φλιτζ. τσαγιού κρασί κόκκινο

2 κ.σ. μαργαρίνη

1/2 κ.γ. κανέλα

2 κόκκους μπαχάρι

3 αυγά

1 1/2 φλ. τσ. γάλα

1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά-καυτερή

αλάτι

πιπέρι

100 γρ. τυρί τριμμένο - ό,τι έχουμε

Εκτέλεση

Βάζουμε σε τηγάνι βαθύ το ελαιόλαδο να κάψει (κρατάμε 2 κουταλιές στη άκρη).

Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε, μέχρι να πιει τα υγρά του.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα πιπέρια, την πάπρικα, σοτάρουμε για λίγα λεπτά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το χυμό και τον πολτό ντομάτας, το μπαχάρι, την κανέλα, νερό, αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι κι αφήνουμε να βράσει, μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη).

Εν τω μεταξύ, βράζουμε το ρύζι σε νερό, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Το βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε τα 2 αυγά χτυπημένα, την μαργαρίνη κι ανακατεύουμε.

Αλείφουμε με το ελαιόλαδο που κρατήσαμε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε το μισό ρύζι στην επιφάνεια του ταψιού, από πάνω απλώνουμε τον μισό κιμά και πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.

Απλώνουμε πάλι ρύζι πάνω από το τυρί, συνεχίζουμε με κιμά, ξανά τυρί τριμμένο και τελειώνουμε με ρύζι.

Χτυπάμε το ένα αυγό που κρατήσαμε μαζί με το γάλα και περιχύνουμε το φαγητό.

Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει (ανάλογα τον φούρνο μας).

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε.

Επίσης...

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.