ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φιογκάκια με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα φιογκάκια με κιμά.

ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

Υλικά

Για τη ζύμη:

1/2 φλ. τσ. λάδι

αλεύρι όσο πάρει

1 φλ. τσ. νερό χλιαρό

2 αυγά

αλάτι

πιπέρι

3 κ.σ. ξίδι

Για τη γέμιση:

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο

1/2 καρότο τριμμένο

1 κ.γ. δυόσμο ξερό

1 αυγό

100 γρ. γραβιέρα τριμμένη

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

1/2 ποτηράκι του κρασιού ούζο

αλάτι

πιπέρι

Για τη σάλτσα:

150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1/2 κ.σ. μουστάρδα

1/2 λεμόνι το χυμό

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

1 κ.γ. μέλι

1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, το χλιαρό νερό και το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε να αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.

Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Ανοίγουμε το φύλλο σε αλευρωμένο πάγκο, το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και στο καθένα βάζουμε από ένα κουταλάκι του γλυκού από την γέμιση.

Κλείνουμε σε σχήμα φιόγκου και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί το ένα πλάι στο άλλο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να αποκτήσουν ένα ρόδινο χρώμα.

Σερβίρουμε σε πιατέλα με συνοδεία με τη σάλτσα γιαουρτιού.

Για τη γέμιση: Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, βάζουμε και το τριμμένο καρότο.

Αδειάζουμε από το τηγάνι σε ένα μπολ , όπου προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι- πιπέρι, το δυόσμο, το μαϊντανό, το αυγό, τη γραβιέρα, το ούζο κι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί καλά.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε πολύ καλά κι είναι έτοιμο.

Επίσης...

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.