ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ζουμερή και Πικάντικη Πρασόπιτα

Η συνταγή για μία ζουμερή και πικάντικη πρασόπιτα.

ΖΟΥΜΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ

Υλικά

Για τη ζύμη με γιαούρτι:

200 γρ. αλεύρι

½ κ.γ. μπεκιν

100 γρ. κρύο βούτυρο

100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

½ κ.γ. αλάτι

λίγο βούτυρο για τη φόρμα

λίγο αλεύρι για την φόρμα

2 κ.σ. παξιμάδι τριμμένο για να πασπαλίσουμε τη βάση

Για τη γέμιση:

1 κιλό πράσσα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδελες

3 κ.σ. λάδι

2 κ.σ. διάφορα βότανα μαϊντανό

άνηθο

αλάτι

πιπέρι

πάπρικα

λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο

Για την κρέμα:

3 αυγά

αλάτι

πιπέρι

200 γρ. κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. αλεύρι

τυρί γκούντα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Κάνουμε τη ζύμη: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, αν είναι πολύ σφιχτή βάζουμε 1 κ.γ. γιαούρτι.

Η ζύμη πρέπει να είναι κανονική όχι πολύ σφιχτή αλλά και όχι πολύ μαλακή.

Την βάζουμε λίγο στο ψυγείο.

Παίρνουμε μια φόρμα 26αρα, τη βουτυρώνουμε και την πασπαλίζουμε καλά με το αλεύρι.

Απλώνουμε τη ζύμη μεσα και κοιτάμε να είναι και τα πλάγια της φόρμας με τη ζύμη καλυμμένα. Με ένα πιρούνι τρυπάμε καλά τον πάτο.

Πασπαλίζουμε με το τριμμένο παξιμάδι. Στο λάδι σοτάρουμε το πράσσο, ρίχνουμε και τα βότανα, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο. Τα σοτάρουμε λίγο.

Ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.

Τώρα φτιάχνουμε την κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί.

Τα ανακατεύουμε με το πράσο και ρίχνουμε το μίγμα μέσα στη φόρμα.

Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 35 λεπτά.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.