Follow us

Ψάρια με Λαχανικά

Η συνταγή για ψάρια με λαχανικά.

ΨΑΡΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά

1,5 κιλό ψάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα (μπακαλιάρο και φέτες ψαριού - ό, τι θέλετε), καθαρισμένα και πλυμένα καλά

3-4 καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

2-3 μεγάλες πατάτες κομμένες στα 4 ή 6 κομμάτια

1 σελινόριζα κομμένη σε μέτρια κομμάτια

3 κρεμμύδια κομμένα

3-4 κολοκυθάκια

1/2 κούπα λάδι

χυμός από 2-3 λεμόνια

ξύσμα 1 λεμονιού

αλάτι και πιπέρι

λίγη ρίγανη

μισό ματσάκι μαϊντανό

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε λίγο λάδι, τα λαχανικά μας πατάτες, κρεμμύδια, σελινόριζα για 2 λεπτά, να λαδωθούν καλά.

Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και προσθέτουμε 4 ποτήρια νερό.

Αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να βράσει για λίγα λεπτά να μαλακώσουν ελαφρά τα λαχανικά μας.

Ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό, πάνω στα λαχανικά ακουμπάμε τα ψάρια, αλατίζουμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, πιπέρι και κλείνουμε την κατσαρόλα.

Αφήνουμε να ψηθεί για 10-15 περίπου λεπτά ακόμα να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ψηθεί το ψάρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα λαχανικά με το ψάρι και λίγη από το ζουμάκι τους.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.