ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αγκινάρες Πιλάφι

Πώς θα φτιάξετε αγκινάρες πιλάφι.

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΠΙΛΑΦΙ

Υλικά

3-4 αγκινάρες

300 γρ. ρύζι καρολίνα

2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να

½ μάτσο άνηθο ψιλ/νο

2 ντομάτες τριμμένες

1 κύβο

1 φλιτζ. λάδι

πιπέρι

αλάτι

1 μέτριο λεμόνι

1 λίτρο νερό περίπου

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τρίβουμε με το λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

Τις κόβουμε φετάκια ένα δάχτυλο περίπου και τις βάζουμε σε λεμονόνερο.

Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο με το λάδι, όταν μαραθούν ρίχνουμε τις αγκινάρες και τις φέρνουμε 2-3 βόλτες.

Βάζουμε τη ντομάτα, τον κύβο και 2-3 ποτήρια νερό και όταν πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι.

Το σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά να ψηθεί το ρύζι.

Συμπληρώνουμε νερό αν χρειαστεί ανακατεύοντας το απαλά να μη διαλύσουμε τις αγκινάρες και κατά το τέλος βάζουμε το πιπέρι και το αλάτι.

Όταν το ρύζι είναι ψημένο ρίχνουμε το λεμόνι και το τραβάμε από τη φωτιά.

Το αφήνουμε 5’-10’ να φουσκώσει το ρύζι και μετά σερβίρουμε.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.