ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Η Πίτα του Βοσκού

Πώς θα φτιάξεις την αυθεντική πίτα του βοσκού.

Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κλωναράκια σέλερι κομμένα σε κυβάκια

2 μεγάλα καρότα σε μικρά κυβάκια

2 σκελίδες σκόρδο «σπασμένες»

1 κ.γ. θυμάρι

1 κ.σ. αλεύρι

1 κ.σ. κονκασέ ντομάτας

1 λ. ζωμός βοδινού

1 κ.σ. Worcester sauce

2 ποτήρια κόκκινο ξηρό κρασί

200 γρ. αρακάς κατεψυγμένος

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

2 μερίδες έτοιμο πουρέ

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά και αρχίζουμε να σοτάρουμε τον κιμά.

Αλατοπιπερώνουμε και προσπαθούμε με μια ξύλινη σπάτουλα να μη μας σβολιάσει. Μόλις πάρει χρώμα τον βγάζουμε και τον τοποθετούμε σε ένα τρυπητό να τρέξουν τα λίπη.

Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας την κατσαρόλα, προσθέτουμε φρέσκο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το σέλερι, το καρότο και το θυμάρι.

Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το κρέας, το αλεύρι και το κονκασέ ντομάτας.

Τμηματικά προσθέτουμε το κρασί τη Worcester sauce, το ζωμό βοδινού και μαγειρεύουμε για περίπου μισή ώρα, μέχρι να αραιώσουν τα υγρά.

Προσθέτουμε τον αρακά, κλείνουμε το μάτι και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Φτιάχνουμε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία (θα χρειαστούμε εκτός από το περιεχόμενο της συσκευασίας και γάλα, βούτυρο αλατοπίπερο και ένα κρόκο αβγού).

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος (μικρή γάστρα, pyrex, κατσαρόλα με μεταλλικά χερούλια) ή σε αντίστοιχα ατομικά σκεύη στρώνουμε το μίγμα του κιμά και επικαλύπτουμε με τον πουρέ.

Προσέχουμε ώστε ο πουρές να καλύπτει πλήρως την επιφάνεια του σκεύους. Φτιάχνουμε, αν θέλουμε, διακοσμητικά σχέδια με ένα πιρούνι.

Ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να χρυσίσει.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.