ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ξεσκέπαστη Πίτα με Κολοκυθάκια

Η συνταγή για μία νόστιμη, ξεσκέπαστη πίτα με κολοκυθάκια.

ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Υλικά

1 κιλό κολοκύθια

1-2 καρότα

3-4 πιπεριές κέρατα

4 αυγά

γάλα

λάδι

τυρί τριμμένο

πάπρικα γλυκιά

ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

ντομάτα τριμμένη

μαϊντανό

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη ή με το ειδικό εργαλείο τα κόβουμε σε λωρίδες.

Ομοίως κάνουμε με το καρότο και την ντομάτα.

Κόβουμε τις πιπεριές σε κομματάκια.

Ανακατεύουμε έπειτα το τριμμένο κολοκύθι με το τριμμένο καρότο και την πιπεριά που ψιλοκόψαμε πριν.

Χτυπάμε τα αβγά σε ομελέτα μαζί με το γάλα και προσθέτουμε το πιπέρι, την ρίγανη, την πάπρικα γλυκιά και λίγο αλάτι.

Ρίχνουμε το υγρό μίγμα της ομελέτας στο μίγμα μας από κολοκύθι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το τυρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Συμπληρώνουμε με τον μαϊντανό που έχουμε ψιλοκόψει προηγουμένως και αδειάζουμε όλο αυτό το περιεχόμενο σε ένα πυρέξ που έχουμε λαδώσει από πριν.

Περιχύνουμε από πάνω με λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούςγια περίπου 1 ώρα, ίσως και λιγότερο.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.