ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αγκινάρες με Ρύζι

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες αγκινάρες με ρύζι.

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ

Υλικά

500 γρ. αγκινάρες κομμένες στη μέση

300 γρ. ρύζι νυχάκι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κύβο ζωμό λαχανικών

αλατοπίπερο

800 ml.νερό

4-5 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη

Για το σερβίρισμα:

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα με χυμό λεμόνι όσο θέλετε

5-6 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό 15’ τις αγκινάρες, τις σουρώνουμε.

Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα καρότα, ρίχνουμε και το ρύζι να σοταριστεί λίγο, προσθέτουμε και τις αγκινάρες να σοταριστούν.

Ρίχνουμε το νερό τον κύβο και αλατοπίπερο.

Βράζουμε μέχρι να χυλώσει το ρύζι, 15’ περίπου.

Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, ρίχνουμε αρκετό χυμό λεμόνι και σερβίρουμε ζεστό το φαγητό μας.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.