Follow us

Νόστιμο Σπανακόρυζο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο σπανακόρυζο.

ΝΟΣΤΙΜΟ ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ

Υλικά

1 κιλό σπανάκι φρέσκο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 κύβο

2 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα

ελάχιστο αλάτι

άνηθος ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

3 αυγά χτυπημένα

150 γρ. φέτα σπασμένη με τα χέρια σας

2 κουταλιές πελτέ

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

πάπρικα

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε στα δύο.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι ψιλοκόβουμε μέσα τα κρεμμύδια μας και τα σοτάρουμε καλά, ρίχνουμε το σπανάκι και το αφήνουμε μέχρι να μαραθεί.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό τον κύβο, το αλάτι και το ψιλοκομμένο άνηθο και το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια θα ρίξουμε το ρύζι μας, ίσως να θέλει λίγο νερό ακόμα, θα το ανακατέψουμε και θα το αφήσουμε να βράσει καλά ανακατεύοντας που και που.

Μόλις γίνει το φαγητό μας θα το ρίξουμε μέσα στο ταψάκι μας, προσπαθούμε όμως να μην έχει πολλά υγρά, το αφήνουμε λίγο μέχρι να χτυπήσουμε τα αυγά καλά και τα ρίχνουμε από πάνω.

Σπάμε με τα χέρια μας τη φέτα και την απλώνουμε πάνω από τα αυγά.

Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.