ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ανατολίτικες Μελιτζάνες

Πώς θα φτιάξετε ανατολίτικες μελιτζάνες.

ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Υλικά

6 μέτριες φλάσκες μελιτζάνες

12 κοφτές κουταλιές σούπας ρύζι καρολίνα

2 γεμάτες χούφτες σταφίδες ξανθές

2 γεμάτες χούφτες αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα

2 κρεμμύδια ξερά

2 σκελίδες σκόρδο

1 μεγάλη χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 κ.γ. κύμινο

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη

λίγη γαλέτα

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

Για το συνοδευτικό:

1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καυτερή

1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις καθαρίζουμε αφήνοντας λωρίδες από τη φλούδα τους.

Κόβουμε από την καθεμιά ενα καπάκι κατά μήκος (όχι από πάνω), το οποίο πετάμε (δεν θα τις σκεπάσουμε).

Αδειάζουμε τη σάρκα τους και την κρατάμε, τις αλείφουμε ελαιόλαδο με ένα πινέλο και τις βάζουμε για 20 λεπτά στο φούρνο στους 180ο.

Εν τω μεταξύ ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη σάρκα, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο μαζί με τα αμύγδαλα και το ρύζι και τα σοτάρουμε 3-4 λεπτά.

Κατόπιν ρίχνουμε περίπου 400 γρ. νερό, τις σταφίδες, το μαϊντανό, τα μυρωδικά κι αλατοπίπερο κατά τα γούστα μας και σιγοβράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά.

Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα και τις πασπαλίζουμε με γαλέτα στο άνοιγμά τους.

Τις τοποθετούμε στο ταψί ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα σε δυνατό φούρνο.

Σερβίρουμε στο πιάτο με μια γενναία κουταλιά γιαούρτι.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.