ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τυρόπιτα με Φέτα και Ανθότυρο

Η συνταγή για τυρόπιτα με φέτα και ανθότυρο.

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Υλικά

1 ποτήρι νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό

1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

4 αυγά

1/2 κιλό (περίπου) φέτα

1/4 ανθότυρο

1/2 ποτήρι κρασιού λάδι

λίγο αλάτι

πιπέρι

ρίγανη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το νερό, το αλεύρι και το μπέϊκον και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το γιαούρτι και το λάδι και συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα.

Έπειτα ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και τέλος τα τυριά μας και ανακατεύουμε ελαφρώς για να μην λιώσουν - θέλουμε τα τυριά σε κομματάκια.

Τέλος, λαδώνουμε το ταψί μας (μέτριο) και αδειάζουμε όλο μας το μείγμα μέσα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

Επίσης...

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.

Η Στριφτή Τυρόπιτα

Ξεχωρίζει για την εμφάνισή της, που όμως επηρεάζει και τη γεύση της: στριφτά λεπτά ρολάκια, που κάνουν την πιο τραγανή πίτα.

Τυρόπιτα με Κίτρινα Τυριά

Την παραδοσιακή τυρόπιτα την έχουμε συνηθίσει με φέτα. Μπορεί όμως να γίνει και με διαφορετικά κίτρινα τυριά.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.