ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελιτζανοκροκέτες Γεμιστές με Τυρί

Η συνταγή για μελιτζανοκροκέτες γεμιστές με τυρί.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ

Υλικά

μελιτζάνες σε φέτες

σκληρό τυρί σε μπαστουνάκια (κατά προτίμηση γραβιέρα)

ζαμπόν σε φέτες (προαιρετικά)

1-2 αυγά

αλεύρι

φρυγανιά τριμμένη

λάδι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες.

Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για λίγο με το αλάτι μετά τις ξεπλένουμε και τις βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου μας.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν γυρνώντας τις και από τις δυο πλευρές.

Μπορούμε αν θέλουμε να τις τηγανίσουμε και στο τέλος τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Μέσα σε κάθε φέτα μελιτζάνας τυλίγουμε σε ρολάκι μια φέτα ζαμπόν και ένα μπαστουνάκι τυρί.

Πανάρουμε περνώντας τις κροκέτες πρώτα σε αλεύρι μετά σε αυγό (έχουμε ρίξει και λίγο αλάτι) και τέλος στη φρυγανιά.

Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με λάδι μέχρι να ροδίσουν.

Μόλις τις βγάλουμε τις ακουμπάμε πάλι σε απορροφητικό χαρτί.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.