ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τυρένιο με Φύλλο Κανταΐφι

Η συνταγή για τυρένιο με φύλλο κανταΐφι.

ΤΥΡΕΝΙΟ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ

Υλικά

1 πακέτο κανταΐφι

5 αυγά

1 κουτί γάλα εβαπορέ

500 γρ. τυριά της προτίμησής μας χοντροτριμμένα (κεφαλογραβιέρα, ρεγκάτο, γκούντα, φέτα)

2-3 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος

χοντροτριμμένο πιπέρι

μοσχοκάρυδο

μαϊντανό

Εκτέλεση

Ξένουμε το κανταΐφι.

Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε και μερικά κομματάκια βούτυρο.

Στρώνουμε λίγο κανταΐφι στο ταψί και ανακατεύουμε το υπόλοιπο με τα τυριά, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και μαϊντανό.

Στρώνουμε το κανταΐφι με τα τυριά στο ταψί.

Πρέπει να είναι αφράτο και όχι πατημένο. Πάνω πάνω ρίχνουμε λίγο ακόμα τυρί τριμμένο.

Χτυπάμε τα αυγά με το εβαπορέ και τα ρίχνουμε στο ταψί.

Μοιράζουμε από πάνω μερικά κομματάκια βούτυρο ακόμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω, στην κάτω θέση του φούρνου για περίπου 1 ώρα.

Επίσης...

Κροκέτες Τυριών με Πατάτα

Η συνταγή για κροκέτες τυριών με πατάτα.

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα με Πιπεριές και Φέτα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με πιπεριές και φέτα.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Γεμιστά Ψωμάκια με Αυγό, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Cheesecake με Σοκολάτα και Γιαούρτι

Εδώ η σοκολάτα γίνεται ανάλαφρη σαν πούπουλο, με μία ξινούτσικη τσαχπινιά από γιαούρτι.

Αλμυρά Κουλουράκια

Πώς θα φτιάξετε αλμυρά κουλουράκια.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.